Kate Middleton razkrila svoje želje za tretji porod: »Želim roditi doma«

Thumbnail

Verjetno vam je že prišlo na uho, da cambriška vojvodinja Kate, žena angleškega prestolonaslednika princa Williama, pod srcem nosi tretjega otroka.

Kljub temu da opravlja pomembne funkcije in je javna oseba, vsem na očeh, je Kate v prvi vrsti ženska. Pred porodom. Ki, kot katera koli noseča mamica, razmišlja o tem, kakšen bo njen porod.

Ko se moraš o porodu odločati glede na svoje dolžnosti

Prva dva otroka je Kate rodila v bolnišnici svete Marije v Paddingtonu – princa Georgea julija 2013 in princeso Charlotte maja 2015. V isti bolnišnici je bil rojen tudi njun oče princ William in njegov brat princ Harry.

Čeprav je obe njeni nosečnosti spremljala močna slabost, sta bila oba poroda brez zapletov in brez kakršnih koli nevšečnosti. Po porodu prvorojenca Georgea je Kate bolnišnico zapustila po dveh dneh, po rojstvu hčerke Charlotte pa že po komaj desetih urah.

Že ob rojstvu Charlotte se je govorilo, da je Kate želela roditi doma že njo, ampak ji tega niso pustili, saj niso želeli ničesar tvegati. Charlotte je namreč četrta v vrsti za krono, takoj za svojim bratom Georgeom.

Tretji porod bo lahko bolj sproščen

Tokrat pa Kate želi roditi doma, poroča express.co.uk, sklicujoč se na vire blizu angleškega dvora. O tem naj bi spregovorila svojim prijateljem. Soprog, princ William, naj bi jo pri tem zelo podpiral. Oba menita, da bi bilo čudovito, da bi rodila doma. Sploh za otroka, Georgea in Charlotte, bi bila to lepa izkušnja. 

Oba se tudi strinjata, da bi porod doma prihranil stres mnogim bolnim v paddingtonski bolnišnici, saj je bila bolnišnica obakrat, ko je Kate rodila, prepolna novinarjev, medijev in drugih ljudi, ki so hoteli videti Kate in otroka. Poleg tega pa bi se tudi sama rada v prvih dneh izognila velikemu številu novinarjev.

Dolga zgodovina porodov doma

Katina odločitev v očeh zgodovine ni nič nenavadnega. Angleški dvor ima za seboj dolgo zgodovino porodov na domu. Angleška kraljica je bila rojena v hiši njenih staršev v Londonu, vsi njeni sinovi, Charles, Andrew in Edward, so bili rojeni v Buckinghamski palači.

Vir na angleškem dvoru je novinarjem še povedal: »Tretji otrok je niže v nasledstvenem redu za krono in zato bo pritisk na Williama in Kate manjši. Na koncu bosta lahko naredila tako, kot se jima zdi najboljše.«

Kakorkoli, Kate si zasluži veliko pohvalo za pogum, da se je, v družbi, ki ni naklonjena velikemu številu otrok, odločila za tretjega otroka. Ter da bo kljub morebitnim pomislekom mnogih izbrala kraj poroda, ki si ga z možem želita.

Foto: thedailybeast.com