Evangelij po Čušinu – ko tečejo solze od smeha in ganjenosti

Kako bi bilo, če bi te angel vzel in prestavil v Sveto deželo, v čas Jezusovega življenja? Kaj bi rekel, ko bi Jezusu in apostolom sledil iz kraja v kraj in videl vse njegove čudeže?

To se je že pred več kot 15 leti vprašal Gregor Čušin. In si odgovoril v obliki monokomedije Evangelij po Čušinu.

Ta je hitro postala uspešnica, do sedaj je doživela že več kot 300 ponovitev po vsej Sloveniji. In sedaj je dosegljiva tudi v knjižni obliki.

Sedaj lahko tudi preberete, na katerega od naših poslancev je Čušina spominjal hudič, zakaj je Jezus hodil po vodi in kateri od apostolov je največkrat pregloboko pogledal v kozarec. In ker je to Čušin, mu med vse štose uspe prav mehko umestiti srce parajoče resnice, da človek več ne ve točno, ali mu solze tečejo od smeha ali ganjenosti ali oboje.

Sicer drži, da bralcu, ki predstave ni videl v živo, ob branju manjkajo mimika, kretnje, grimase, glas … A tisti, ki smo monokomedijo videli (večkrat), imamo ob branju vse to živo pred očmi.

Po drugi strani pa knjiga prinaša tudi vsebine, ki jih igrana predstava nima. Ena so gotovo čudovite in tudi nekoliko hudomušne ilustracije br. Luke Modica, ki je pred vstopom v kapucinski red končal slikarsko akademijo. Knjiga je tudi razdeljena na poglavja – po krajih, ki jih Jezus (in Čušin z njim) obišče. In pa spremno besedo duhovnika Gabriela Kavčiča, ki šale in vice postavi v kontekst.

Tako bo knjiga gotovo všeč tako tistim, ki so si Evangelij po Čušinu že ogledali, kot tistim, ki si ga niso.

Kot je rekel Čušin, je to resno mišljen neresen tekst: »Moje besede ne bodo premaknile Sveta, upam pa, da bodo premaknile kakšno obrazno mišico.«

Ko bodo razmere za to primerne, pravi Čušin, bo besedilo z veseljem spet igral v živo, pred občinstvom.

Knjiga Evangelij po Čušinu je tudi lepo darilo pred prihajajočimi prazniki, saj na Čušinu lasten način spravlja bralce enkrat v smeh, takoj v naslednjem trenutku pa s čudovito ubesedeno resnico zadane naravnost v srce. Svoj izvod knjige z le nekaj kliki dobite v trgovini Iskreni na tej povezavi.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja