Deklica Indi, ki so jo odklopili z aparatov, ponoči umrla

Foto: FB Claire Olivia Vienna Staniforth

Iz Velike Britanije prihaja žalostna vest, da je deklica Indi Gregory, potem ko so jo odklopili z aparatov, ki so jo ohranjali pri življenju, ponoči umrla. O pravni bitki njenih staršev, da bi deklici z redko mitohondrijsko boleznijo omogočili namestitev v vatikanski pediatrični bolnišnici, ki jo je bila pripravljena sprejeti in nadaljevati zdravljenje, smo poročali prejšnji teden. (Ponovno primer otroka, ki ga želijo odklopiti z aparatov)

Po odločitvi višjega sodišča so Indi v soboto (11. novembra) popoldne odstranili ventilatorske cevke in ​​jo iz bolnišnice premestili v bližnji hospic. Starša Dean Gregory in Claire Staniforth sta povedala, da je Indi umrla ob 1.45 zjutraj v ponedeljek, 13. novembra. “Indijino življenje se je končalo ob 01.45 zjutraj. S Claire sva jezna, zlomljenega srca in osramočena,” sta dejala za Mirror.

“Bolnišnica in sodišče ji niso vzeli le možnosti za daljše življenje, ampak so ji vzeli tudi dostojanstvo, da bi umrla v družinskem domu, kamor je pripadala. Res jim je uspelo vzeti Indino telo in dostojanstvo, vendar ne morejo nikoli vzeti njene duše. Poskušali so se znebiti Indi, ne da bi kdorkoli vedel za to. Vendar smo poskrbeli, da si jo bodo zapomnili za vedno. Vedel sem, da je posebna od dneva, ko se je rodila,” je še povedal njen oče.

Italijanska vlada je ponudila financiranje Indijinega zdravljenja in prevoz z letalom v pediatrično bolnišnico Bambino Gesù v Rimu. Predsednica italijanske vlade Georgia Meloni je deklici zaradi tega celo podelila italijansko državljanstvo. Tudi papež Frančišek je objavil izjavo o tem primeru: “Objemam družino male Indi Gregory, njenega očeta in mamo, molim zanje in zanjo ter usmerjam svoje misli k vsem otrokom po svetu, ki v teh urah živijo v bolečini ali tvegajo svoja življenja zaradi bolezni in vojne.”

Vse to ni omehčalo britanskih sodišč, ki so posredovanje italijanske vlade označili za neprimerno. Po zavrnitvi nadaljnjega zdravljena so zavrnili so tudi željo staršev, da deklica umre doma. V zadnjih letih smo lahko spremljali več primerov iz Velike Britanije, ko so starši na smrt bolnih otrok ostali praktično brez vseh pravic glede odločanja o usodi svojega otroka.

Oče male Indi je povedal, da je kljub temu, da ni veren, svojo hčerko pred smrtjo krstil. Dejal je, da se je na sodišču počutil, kot da bi ga pekel potegnil vase: “Pomislil sem, da če obstaja pekel, obstajajo tudi nebesa. Če obstaja hudič, čigar prisotnost sem tako močno čutil na sodišču, morajo obstajati tudi nebesa. In za svojo hčerko želim nebesa!”

Foto: FB Claire Olivia Vienna Staniforth

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Mala Indi,počivaj med angeli. In sočutje do strtih staršev,ki jim ni bilo omogočeno,da hčerka umre doma :((((((

  “Duša ne potrebuje oči,ki jo gledajo,nizi čutov,ki jo čutijo,niti besede,ki jo opisujejo.
  Zato preprosto je in ostane tudi,ko izgine vse,kar je odvisno od pogleda ali čutenja ali besed.
  In zato edina ne more umreti.”

  (Iz dok.filma Film o ljubezni,minljivosti in nesmrtnosti)

 2. Barbara, prav isto sem hotela napisati. Naj mala Indi počiva v miru med angelčki, staršem pa želim tolažbe in upanja. Sočustvujem z njihovo bolečino.
  Se mi pa zdi nehumano in nemoralno, da so o tem odločali sodniki. Prav bi bilo, da bi deklico odpeljali v italijansko bolnišnico. Morda bi ji lahko še pomagali. Vsi tisti, ki smo že pokopali koga od najbližjih in so bili hudo bolni, vemo, da UPANJE VEDNO UMRE ZADNJE!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja