11 stvari, ki jih lahko danes storiš za svojega moža in ga osrečiš

Foto: Shutterstock

Bistvo zakonske zveze je dajanje. Čeprav se sliši tako preprosto in tudi v resnici je, pa zahteva resno delo. Oba tako mož kot žena se morata osredotočiti na dajanje, če želita ustvariti uspešno zakonsko zvezo.

Zakon ni nekaj, v kar lahko vlagaš le na pol, ampak zahteva človeka v celoti.

Tu je nekaj primerov, kako lahko žene pripomorejo k izboljšanju zakonske zveze.

Oblačenje: Če se lepo oblečemo za »ženski« večer, doma pa nosimo le ponošena oblačila, s tem kažemo, čemu dajemo prioritete in kako zelo so te izkrivljene. Možu pokažete naklonjenost, če se tudi zanj oblečete privlačno. To lahko vključuje nošenje barv in stilov, ki so všeč njemu.

2 Posvečanje pozornosti: Vsakdo si želi biti poslušan in slišan. Ob koncu dolgega dneva, bodisi po službi ali celodnevnem ukvarjanju z otroki, morda ne boste najbolj pripravljene poslušati moža. Vendar ga vseeno dajte. S tem kažete naklonjenost do njega in morda boste presenečene nad tem, kar se boste naučile.

Pokažite zanimanje: Posvečanje pozornosti je dobro, iskreno zanimanje pa še boljše. Če nekaj zanima vašega moža, bi moralo zanimati tudi vas. Čeprav imata različne hobije, naj vas vseeno zanima, kaj vaš mož počne. Naj vam pove dolgočasne podrobnosti o njegovem igranju golfa ali z vami deli razburljivo zmago njegove nogometne ekipe. Enako velja za njegovo službo. Tam preživi ogromno časa: Ne želite vedeti, kaj dela?

Ostanite budni: Še posebej če imate majhne otroke, bo edini čas, ko ga bosta imela z možem zase, večer. Zelo težko pa bosta skupaj preživela kvaliteten čas, če bo eden od vaju hodil spat že zelo zgodaj.

Skuhajte večerjo: Čeprav ni vedno izvedljivo, pa možje obožujejo doma pripravljene obroke. Temu dajejo prednost pred elitnimi restavracijami. Ni treba, da gre za specialitete, dovolj je, da jo skuhate vi. Seveda ne pozabite upoštevati, kakšna hrana mu je všeč in česa ne mara.

Bodite občutljivi za njegove potrebe: Če ima mož naporen dan, mu ne zapolnite večera še z drugimi obveznostmi in prireditvami.

Izrazite svojo naklonjenost z besedami: Da, tudi veliki moški morajo vedeti, da so ljubljeni. Dejanja niso dovolj, povejte mu.

Pokažite svoje občudovanje: Bolj kot ljubezen možje potrebujejo vaše občudovanje. Ne bojte se mu povedati, kako ponosni ste na to, kako se sooča s težkimi situacijami, z delom, ki ga opravlja, kako opravlja svojo starševsko nalogo. To je bistveno za njegovo dobro počutje.

Spodbujajte ga, da z vami deli svoje sanje in mu jih pomagajte uresničiti. Vzemite si čas in ga namenite pogovoru o njegovih ciljih. Kako mu gre? Potrebuje vašo podporo in pomoč za naslednji korak? Del resničnega dajanje je v tem, da možu pomagate pri uresničitvi njegovih sanj.

10 Pomagajte mu pri nalogah, v katerih ne uživa. Veliko moških ne mara nakupovanja. Čeprav sedaj lahko večino stvari naročimo preko interneta, pa je npr. oblačila vseeno treba poskusiti v živo. Pojdite z njim, da bo nakupovanje prijetnejše, in mu pomagajte izbrati tisto, kar mu zares pristaja. Nihče tudi ne mara vseh gospodinjskih opravil. Če lahko, opravite eno opravilo namesto njega in verjetno vam bo za to zelo hvaležen.

11 Podpirajte ga: Če vidite, da se nagiba k napačni odločitvi, je vaša naloga, da ga na ljubeč in ustvarjalen način ustavite in ga preusmerite na pravo pot.

Skrivnost dobre zakonske zveze ni neka ezoterična formula. Je preprosta in enostavna. Vendar pa včasih izjemno težka – ko smo utrujeni, ko nas »oblegajo« otroci, ko imamo v službi rok za končanje naloge, ko je hiša razmetana, ko smo na koncu z živci … z drugimi besedami, skoraj ves čas! Ampak če vztrajamo kljub takim okoliščinam, potem smo na dobri poti do uspešnega zakona.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Hehe, ko sem tole brala sem imela v mislih, kako bi to izgledalo v Cosmopolitanu:
  1. Oblačneje: Oblečene bodite v tisto kar vam prija. Tangice so obvezen del vaše garderobe, predvsem, kadar greste ven same, saj vam vlivajo samozavet in blablabla
  2. Posvetite si dovolj pozornosti; privoščite si wellnes, masažo… blablabla
  3. Povejte možu, da potrebujete čas samo zase in ga pustite samega z njegovimi avtomobilskimi in nogometnimi zgodbami…
  4. Dovolj spite, spanec je pomemben za lepoto kože….
  5. Privoščita si oddih. Pojdita na kavico v Benetke. Pustite si postreči, naj vam mož skuha večerjo…

  … in tako naprej 😀 😀 😀

 2. Ja, resnicno je boljse, ce je zena suznja svojega moza, oblaci, kuha, cisti, pomiva in se vdaja tako, kot njemu ugaja. BOG NE DAJ, da bi on njej kdaj iskazal pozornost, ali da bi si vzela en trenutek v zivljenju za skrb za svoje telo ali duso. Saj zenska je iz Adamovega rebra, ne? to pomeni, da ni bitje s svojim dostojanstvom…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja