Zakon je dajanje (primeri za može)

Vir: Shutterstock

Tako kot za žene tudi za može velja, da je zakonska zveza dajanje. Veliko mož je napačno prepričanih, da ženska ne potrebuje toliko pozornosti, kot jo zahteva. Vendar jo potrebuje.

Naj vas ne bo strah dajati, saj boste kmalu odkrili, da več kot dajete, močnejša je vaša zakonska zveza. Spoznali boste, da je edini način ustvarjanja raja na zemlji, dajanje.

Tu je nekaj primerov, kako lahko vi pripomorete k izboljšanju zakonske zveze.

1 Peljite jo na večerjo: čeprav je vam morda ljubši doma pripravljen obrok, pa se bo njej prilegla sprememba. Všeč ji bo, da bo šla ven iz kuhinje in po možnosti še ven iz hiše. Ni treba, da gre za fino restavracijo, dovolj je že to, da ji ne bo treba kuhati. Če si izhoda ne moreta privoščiti, naročite hrano na dom. To res ni tako sproščujoče, vseeno pa bo za ženo pomenilo predah od stalnega kuhanja. In tudi ko žena kuha, ji pomagajte – pripravite mizo, operite posodo …ta opravila naj ne bodo rezervirana samo za posebne priložnosti.

Prisluhnite ji: resnično prisluhnite, pa če vas to, o čemer govori, zanima ali ne. Kar je pomembno zanjo, mora biti pomembno tudi za vas. Takrat morate izključiti vse ostale aktivnosti: odložite časopis, ugasnite televizor …

3 Izrazite ji svojo naklonjenost z besedami: Ženske se nikoli naveličajo besed naklonjenosti. Velikokrat ji povejte, da jo imate radi, jo ljubite in ne hranite tega le za posebne priložnosti. Povejte ji to zjutraj, povejte ji zvečer. Pokličite jo iz službe in ji povejte, koliko vam pomeni.

Pokličite jo tekom dneva: Moški se tako zatopijo v delo, da so preveč zaposleni, da bi lahko razmišljali o domu. Vzemite si odmor in jo pokličite, morda samo toliko, da jo pozdravite, saj ji s tem pokažete, kako pomemben je za vas odnos.

Oglasite se na njen klic: Čeprav obstajajo trenutki, ko ste na sestanku ali osredotočeni na določen projekt, ne pozabite žene poklicati nazaj. Bodite ji na voljo. Vi in vaš zakon bosta hvaležna, da ste to storili.

Izrazite svojo naklonjenost v dejanjih: To ne pomeni, da morate prinesti čokolado, rože ali nakit – čeprav tudi lahko! To pomeni, da izpolnite ženine majhne prošnje. Zamenjajte žarnico, odnesite smeti, obesite sliko, privijte vijak … Te stvari vam morda nič ne pomenijo, njej pa ogromno. Če se boste pravočasno odzvali, bo žena vedela, da vam je mar zanjo in da vam ni vseeno.

Izrazite svojo naklonjenost skozi dotike: Vsi ljudje potrebujemo dotike. Ženske jih morda potrebujejo še veliko več. Žene tudi potrebujejo potrditev vaše ljubezni, zato ne varčujte z izražanjem ljubezni na telesni ravni.

Pomagajte pri otrocih: to se zdi tako očitno, pa vendar ni. To niso njeni otroci, ampak vajini. Ni dovolj, da se samo igrate z njimi, potrebna je tudi vaša pomoč pri delu. Nahranite jih, okopajte, previjte. Poleg tega, da boste okrepili svoj odnos z ženo, boste okrepili tudi svojo povezanost z otroki.

Planirajte svoj urnik na premišljen način: če je le mogoče, bodite popoldan in zvečer doma. Družinska večerja je pomembna za zdravje cele družine – in vaše prisotnost bo ženi v veliko pomoč. Če imate še delo, ga poskušajte prestaviti na čas, ko otroci že spijo.

10 Povejte ji, da je privlačna: to je tudi ena od stvari, ki je ne morete reči dovolj pogosto. Čeprav temu le redko verjamemo, pa vseeno radi slišimo. Za ženo je ključnega pomena, da ve, da se možu zdi lepa. Bodite pozorni na priložnosti, ko ji izrazite svojo naklonjenost, in ne pozabite opaziti njenega novega izgleda: frizure, obleke, čevljev. Vse to ji veliko pomeni.

11 Pohvalite jo: iščite priložnosti, ko jo lahko pohvalite. Opazite pospravljeno stanovanje, bodite hvaležni za skuhano kosilo, pohvalite njene čokoladne piškote. Majhna pohvala ji bo pomenila ogromno.

Ideja je preprosta. Če pa si vseeno želite samote, življenja brez obveznosti, potem je dajanje lahko zelo frustrirajoče in težko. Vendar brez dajanja ni zakonske zveze. Seveda to ni najbolj enostavna pot, je pa najbolj izpolnjujoča.

Komentarji

  1. Dober članenk, me je pa nekaj takoj zbodlo. Prva točka:

    Peljite jo na večerjo: čeprav je vam morda ljubši doma pripravljen obrok, pa se bo njej prilegla sprememba. Všeč ji bo, da bo šla ven iz kuhinje in po možnosti še ven iz hiše. Ni treba, da gre za fino restavracijo, dovolj je že to, da ji ne bo treba kuhati. Če si izhoda ne moreta privoščiti, naročite hrano na dom. To res ni tako sproščujoče, vseeno pa bo za ženo pomenilo predah od stalnega kuhanja. In tudi ko žena kuha, ji pomagajte – pripravite mizo, operite posodo …ta opravila naj ne bodo rezervirana samo za posebne priložnosti.

    “Da ji ne bo treba kuhati”… kje pa piše, da mora ravno ŽENA kuhati?? Groza…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja