Za dober odnos z možem upoštevajte teh šest NE-jev

Vir: Shutterstock

Odkrivanje nasprotnega spola je vseživljenjski proces. Tako za ženske kot za moške. Dva različna svetova, ki se dopolnjujeta, a sta si v jedru tako zelo različna.

Noben moški sam po sebi ne govori »ženskega jezika« in nobena ženska ne govori »moškega jezika«. To sta priučena jezika, ki za dobro znanje potrebujeta preučevanje, vajo in velik odmerek ponižnosti.

Kako srečna bo žena, je v veliki meri odvisno od tega, koliko razume svojega moža in ga vključuje v svoje življenje. In načrtno povezovanje z možem terja napor. Tudi ženske se moramo naučiti razumeti moža – kajti ni je lepše zveze kot odnos med možem in ženo, ki sta usklajena in povezana. Ter srečna drug z drugim.

Za dober odnos z možem upoštevajte teh šest NE-jev, ki bodo utrdili vaš zakon.

1. NE nergajte

Poznamo mnogo načinov, kako izraziti, da nas nekaj teži. Naj to ne bo nerganje. Ko nergamo, ne dosežemo pravega učinka – moškega samo spravimo v nelagoden položaj. In ga ranimo – ena najhujših stvari za moškega je, da po napornem dnevu njegovo »ogledalo« našteva napake in pomanjkljivosti brez prestanka. Mnogo dobrih zakonov se zapleta v vsakodnevno ugotavljanje tega, kar ni prav, ne vidi pa več lepih stvari, ki se jima dogajajo.

Ne osredotočajte se samo na tiste stvari, ki bi jih moral vaš mož popraviti. Najdite tisto, za kar je dober, in ga tam spodbujajmo. Žene imamo močan vpliv na svoje možje in pomembno je, da jim damo potrditev, ki jo potrebujejo. Zato opustimo nerganje.

2. NE sramotite ga v javnosti

Ena izmed stvari, ki moža izjemno razjezi, je, če ga njegova žena kritizira v javnosti ali pred njegovimi prijatelji. Čeprav na videz nedolžna in  majhna stvar, kot je na primer zavijanje z očmi, ko reče kaj, kar vam ni po godu, ali vzdihovanje ob njegovih besedah, ga uničuje. Morda na prvi videz ne bo pokazal, kako zelo ga to boli, vendar bo njegova prikrita jeza prišla na plano ob neki drugi priložnosti in ranila vajin zakon.

3. NE nehajte navijati zanj

Nihče ni popoln. Tudi vaš mož ne. Ne podlezite skušnjavi in sanjavosti, kako so drugi možje trdnejši in boljši. Ženske smo nagnjene k popolnosti, tudi v zakonu – mnogokrat bolj opazimo tisti majhen delček, ki nas moti, kot tisto, kar je dobro. »Morda je res zanesljiv, zvest, preudaren in pozoren. A kaj, ko se z menoj ne pogovarja dovolj

Potrudite se pohvaliti moža, navijati zanj v tistem, kjer je dober, in ga spodbujati tam, kjer še potrebuje spodbude. Ne pozabite biti njegova »navijačica«.

4. NE pogojujte spolnosti

Spolnost je zanj izjemnega pomena. Preko spolnosti vam pogosto izraža ljubezen in ni mu dovolj, da je vredna samo njemu. Želi, da nekaj pomeni tudi vam. Zato mu je ne pogojujte, saj je to zanj nekaj izjemnega in vrednega. Predstavljate si, da bi vam on omejeval pogovor?

Dobra spolnost ga poživlja. Vsake toliko ga presenetite, pripravite mu nekaj novega. Povejte mu, kaj vam je všeč.

5. NE pozabite na njegovo službo

Njegova služba naj ne bo le njegova stvar – moški si želi, da delite skupno življenjsko vizijo. Imejte dober vpogled v to, kaj dela, in prepoznavajte, kdaj je pod stresom. Spodbujajte ga, ko to potrebuje, ali mu pomagajte, da spregovori o svoji službi. Če lahko, mu pomagajte rešiti kakšen problem. Bodite njegov karierni sodelavec.

6. Ne pustite, da bi otroke ljubili bolj kot moža

Včasih je to težko. Vpletenost v otroška življenja je pogosto večja kot vpletenost z možem – vozite jih na različne aktivnosti, z njimi pogosto preživite več časa kot z možem. Vendar pa bo prišel dan, ko bodo otroci odšli. In bo ostala praznina. Če z možem ne bosta povezana, bosta takrat ugotovila, da sta postala tujca.

Vzemita si posamezne oddihe in sama odidita na kratke počitnice. Ali samo enodnevni zmenek. Skušajta ohranjati povezanost, tudi ko ste skupaj kot družina. Posvetite se možu, ko pride iz službe. Zvečer, ko otroci odidejo spat, mu namenite uro svojega časa. Vredno je. Saj bosta s tem ohranjala zakon svež in osrečujoč.

Povzeto po: familylife.com 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja