Video: Ni vseeno, kako uveljavimo davčne olajšave!

Thumbnail

Za marsikoga je vse, kar je povezano z dohodnino španska vas. Bi vam bilo še vseeno, če bi vedeli, da lahko z uveljavljanjem davčne olajšave za otroke prihranite nekaj stotakov?

Kaj sploh je dohodnina, kaj so davčne olajšave, kako deluje ta »španska vas« in zakaj lahko s poznavanjem in ukrepanjem bolje poskrbite za družinsko blagajno, smo se pogovarjali s Tomažem Meršetom iz Družinske pobude.

Kako deliti davčno olajšavo za otroke med staršema? Zakaj se jo bolj splača uveljavljati sproti in ne na koncu leta?

Tomaž Merše s preprostim primerom družine s tremi otroki in dvema povprečnima plačama nazorno prikaže, da je lahko razlika med davčnimi prihranki več kot 380 evrov glede na način, kako uveljavljamo olajšavo.

Hitri tečaj o dohodnini v 5 minutah na Iskreni.net. Pridružite se nam v učilnici na kavču!

 

Več oddaj s Tomažem Meršetom:

Zakaj bi plačevali več, kot je treba?

 

Video: David Sipoš, studio iskreni.net

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja