Video: Ločitev je ena najtežjih preizkušenj v človekovem življenju

Thumbnail

Ko pride do ločitve, se znajdemo v težkih občutjih zapuščenosti in iskanju novega načina življenja. Kaj lahko storimo, da bi bilo to obdobje znosnejše?

»Ločeni so mučenci sodobne dobe. Nujno je, da si poiščejo pomoč. Če ne zaradi sebe, pa zaradi otrok, ki ostajajo in so resnične žrtve.«

Ko pride do ločitve, še posebej če sami tega nismo želeli, se v nas naselijo strah, občutek zapuščenosti in nemoči. Kaj lahko takrat storimo, da bi iz tega ne izšli ranjeni in ponižani, da bi bil čas po ločitvi bolj znosen?

Na odhode nismo nikoli pripravljeni

Ločeni ljudje včasih rečejo, da bi jim bilo lažje, če bi umrli, kot pa to, da so šli skozi ločitev. »Ker je to nekaj tako globoko segajočega, na odhode nismo nikoli pripravljeni,« ugotavlja p. Christian Gostečnik v današnji oddaji.

Kaj lahko storimo?

Gostečnik poudarja, da je tisto, s čimer si lahko pomagamo, že zavedanje, da vsak v zakon stopa zaradi sebe. In tudi izstopa zaradi sebe. Če se tega zavedamo, smo storili že veliko.

Katere so faze, skozi katere gremo po ločitvi? S čim si lahko v času prebolevanja ločitve pomagamo?

 

Več oddaj s p. Christianom Gostečnikom:
Zakaj nas besede najbližjih tako hitro vznemirijo?
Strah pred novim odnosom
Koliko ste stari, ko pridete domov?

 

Foto: adventuresofalabornurse.com
Video: David Sipoš, studio iskreni.net

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja