Veselje v malem

Foto: Canva

S sijočimi očmi je pritekel k meni in mi potiho šepnil: “Mami, a ti povem skrivnoooost?” Prav to skrivnost sem imela že kakšen mesec zapisano v svojem koledarju, a sem rekla: “Seveda, kaj pa je?” “A veš, da ti bom jutri pokazal célo mojo sobo? Bova odšla skupaj v vrtec?” In tako sva oba z veseljem pričakovala najino popoldne.

Ozračje v Vijolični sobi v montessori vrtcu je bilo prijetno. Otroci so z navdušenjem kazali mamicam različne materiale in tudi z Janom sva občudovala opice v eni izmed knjig, vonjala začimbe, preverjala barvno lestvico in se zadržala v molitvenem kotičku.

Vedno znova me je prešinjala Jezusova zapoved, naj postanemo kakor otroci; tokrat me je moj mali fantek spomnil, da je veselje v majhnih stvareh, v vsakdanjem delu, ki ga opravljam, in v ljudeh, ki jih srečujem čez dan. Jasno je bilo, da vsak material vsak dan uporablja, zdaj pa je z vso pozornostjo podajal navodila meni, kako se z njim upravlja. Ni pozabil niti na umivanje rok, tako da sem se ponovno spomnila, kako se jih pravilno temeljito opere. 🙂

Po poti domov sva se pogovarjala o najinem popoldnevu in tako ponosno je držal glavico, da sem spet ozavestila, kako je pomembno, da se v svojem okolju počuti sprejetega in samostojnega.

Vedno znova me je prešinjala Jezusova zapoved, naj postanemo kakor otroci; tokrat me je moj mali fantek spomnil, da je veselje v majhnih stvareh, v vsakdanjem delu, ki ga opravljam, in v ljudeh, ki jih srečujem čez dan. Da je pomembno, da se stvari lotimo z ljubeznijo in zaupanjem ter najpomembnejše, da jih bomo tudi sami nekoč ponosno s sijočimi očmi pokazali našemu nebeškemu Očetu.

 

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja