Trije stavki, ki bodo globoko osrečili vašega moža

Foto: Shutterstock

Da so vsa moška hrepenenja zajeta v “goli ženski, ki prinese pivo”, je zabaven kliše, ki nikakor ne odraža resničnosti. Moško srce je prav tako občutljivo in hrepeneče kot žensko, le da so stvari, ki jih potrebuje, morda malce drugačne. Tipična človeška zmota je, da dajemo ljubljenemu to, kar bi sami radi prejeli. Predvidevamo, da je to, kar je dobro za nas, tudi univerzalno dobro, a ni nujno tako. Nujno je priti ljubljenemu dovolj blizu, da lahko tenkočutno raziščemo, česa si v resnici želi on.

1. Spoštujem te!

Spoštujem te kot človeka, kot moškega, kot moža, kot očeta … in te občudujem. To so besede (če so iskrene, seveda), ki so balzam za moško dušo. So najboljše gorivo za rast in zdravje moškega. Ženske velikokrat težko razumemo potrebo moškega po tem, da je spoštovan, a je pri njem ta pogosto večja od tega, da je ljubljen. Tudi sveti Pavel naroča možem, naj ljubijo svoje žene, in ženam, naj može spoštujejo. Ne, ker bi bila ljubezen ali spoštovanje manj ali več, ampak ker so potrebe ženskega in moškega srca različne. Večina mož je prepričana o ženini ljubezni (govorimo o normalnih odnosih), ne pa tudi o spoštovanju.

Žena, ki svojega moža spoštuje in vanj verjame, iz njega izvabi najboljše!

In preden se oglasijo dežurne feministke – ja, spoštovanje si je treba zaslužiti, in ne, ni treba spoštovati vseh moških (vsaj ne bolj, kot to pritiče osnovnemu človeškemu dostojanstvu), spoštovati svojega moškega, ki si ga je vsaka sama izbrala, pa je dobro in prav. Tudi, če je v nekaterih ozirih zelo nepopoln, je to naš moški, naš odnos, naša družina … in tudi, če sva že dolgo vsak na svojem bregu, je za ta odnos vredno narediti prvi korak. In za izboljšanje odnosa ni boljšega koraka, kot je izkazano spoštovanje.

Moške najbolj motivira izkazano spoštovanje, ženske pa izkazana ljubezen. Zakaj ne bi dale svojemu moškemu tega, kar potrebuje, in nenazadnje na ta način od njega tudi dobile, kar same potrebujemo. Žena, ki svojega moža spoštuje in vanj verjame, iz njega izvabi najboljše!

V izjemni knjigi Ljubezen in spoštovanje, ki jo najdete tudi v naši spletni knjigarni, preberite več o tem, zakaj moški nujno potrebuje spoštovanje in ženska ljubezen in kako si medsebojno podariti to, kar kateri potrebuje.

2. Cenim, kar počneš zame, za naju in za najino družino

Zakaj se toliko moških nadpovprečno žene v službi in tam preživlja dolge popoldneve? Seveda, zaradi denarja in preživetja. Toda še globlje gonilo je priznanje in spoštovanje, ki ga moški za svoje dobro opravljeno praviloma v obilju dobi na delovnem mestu. Ne pa nujno tudi doma. Tukaj velikokrat pride do zgoraj omenjene “zmote”, ko delamo za druge stvari, ki bi jih sami želeli, da bi jih drugi naredil za nas. In moški dela, kar se zdi njemu samemu potrebno delati, ženska tega ne dojema kot potrebnega, prispevka moškega posledično ne vidi kot pomembnega in nastane začaran krog nezadovoljstva in nespoštovanja. Malo odkrite komunikacije in iskanja dobrega v tem, kar dela drugi, bi zelo verjetno rešilo marsikateri problem.

Večina mož je prepričana o ženini ljubezni, ne pa tudi o spoštovanju.

3. Če bi morala spet izbirati, bi ponovno izbrala tebe

Kako čudovito je videti pare, ki si po desetletju, dvajsetih letih, pol stoletja … ponovno javno izpovejo ljubezen in potrdijo svojo izbiro. Kako se svetijo oči žena in mož, ki jim je vedno znova zagotovljeno, da niso obžalovanje in razočaranje svojega zakonca, ampak sreča in veselje. Ne več zaradi zaljubljenosti, ki vidi vse skozi rožnata očala, pač pa po letih skupnega življenja, ki te popolnoma razgalijo. Predanost po letih zakona morda ni več tako strastna kot je bila na začetku, je pa vsekakor neprimerljivo bolj pristna. Kdo nas pozna bolj od našega zakonca? V dobrem in slabem. To zagotovilo potrebujemo ženske in to zagotovilo potrebujejo moški.

Samo ti. Nihče drug. Skupaj. Skozi vodo in ogenj. Kamorkoli. S teboj. Za vedno.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja