So milijarde za kontracepcijo sporne ali ne?

Thumbnail

Kontracepcijska sredstva niso nikakor sporna, zatrjuje Melinda Gates, ena od pobudnic 4 milijarde dolarjev vredne kampanje, s katero želijo ženskam v Afriki, Aziji in Latinski Ameriki ponuditi hormonske kontraceptive.

V sredo se je v Londonu zaključilo svetovno srečanje organizacij za načrtovanje družine, ki ga je soorganizirala Fundacija Billa in Melinde Gates in na katerem so se sodelujoči zavezali k širjenju dostopnosti hormonske kontracepcije v državah v razvoju. Države in organizacije želijo na ta način preprečiti 100 milijonov nosečnosti in dostop do kontracepcije ponuditi še vsaj 120 milijonom žensk. Planned Parenthood Federation, ena največjih organizacij na tem področju, želi do leta 2020 potrojiti svoje dejavnosti.

Britanska vlada bo v ta namen prispevala 1,4 milijarde britanskih funtov, EU bo donirala 23 milijonov evrov, fundacija Gatesov pa 560 milijonov dolarjev.

Melinda Gates se zavzema predvsem za čim širšo dostopnost hormonske injekcije Depo-provera, v vsem skupaj pa vidi svoje življenjsko delo in trdi, da jo k temu spodbuja tudi njena katoliška vera.  

Mar res ni nič spornega?

Ne njene trditve o nespornosti kontracepcije se je že odzvala mednarodna organizacija Human Life International, ki trdi prav nasprotno. Pripravila je spletno stran Dejstva za Melindo Gates in video spot, v katerem ženske z vsega sveta opozarjajo na problematične vidike in nevarnosti hormonske kontracepcije za ženske v državah v razvoju.

Opozarjajo na kancerogenost nekaterih kontraceptivov, na njihovo neuspešnost pri zaviranju širjenja virusa HIV, na negativne učinke na spoštovanje žensk, na vpletenost organizacij pobudnic v nadzor nad širjenjem prebivalstva, opravljanje splavov in celo evgeniko ipd. Ob tem pa ženske povedo tudi, česa si v resnici želijo: pravičnosti, dobre zdravstvene oskrbe in izobrazbe, cestnih povezav in širjenja kulture spoštovanja do žensk.   

Vir: lifesitenews.com 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja