S humorjem o resničnih težavah nizke rodnosti

Thumbnail

Da se vprašanje (ne)plodnosti in zaskrbljujočih demografskih trendov v Evropi počasi prebija v širše družbeno zavedanje, na zanimiv način kaže lanskoletna danska kampanja, ki pare spodbuja k spočetju otrok s sloganom: »Naredite to za Dansko!«

V resnici gre za komično oglaševalsko kampanjo, ki jo je zasnovala turistična agencija Spies travel na podlagi podatkov o nizki rodnosti in podatka, da je kar 10 % danskih otrok spočetih na počitnicah. Parom, ki bi otroka spočeli na počitnicah z njihovo agencijo, so obljubili, da si lahko priborijo brezplačno triletno zalogo plenic in otroku prijazen turističen aranžma.

Leto kasneje so kampanjo preusmerili v slogan: »Naredite to za svojo mamo!« Tokrat so v ospredje postavili starejše ženske, ki zaman čakajo na vnuke. Tokrat nagovarjajo njih, naj svojim mladim podarijo romantični vikend.

Kampanji sta seveda zastavljeni predvsem humorno in tudi nekoliko ironično, a vendar s kančkom resnice in resne spodbude k razmisleku in, nenazadnje, ravnanju. 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja