Robert Štaba: “Ko doma objamem svojo hčerko, vem, da se borim za pravo stvar!”

17. aprila 2007 je hčerko Roberta Štabe z neregistriranim vozilom zbil pijan voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po bitki, ki jo je pripeljala do skorajšnje smrti, je njegova hčerka preživela, Robert Štaba pa je tudi zaradi te izkušnje ustanovil Zavod Varna pot.

V Zavodu varna pot s pomočjo prostovoljcev, psihoterapevtov in posameznikov, ki so sami utrpeli hudo prometno nezgodo ali pa so njihovi svojci v nezgodi izgubili življenje pomagajo vsem, ki jih zaznamujejo prometne nezgode. Sogovornik v podkastu tudi odkrito pojasni, zakaj se zgodi, da ga nekateri državni uradniki in birokrati niso veseli in zakaj ga provokacije, ko mu kdo reče, da se ukvarja s področjem, kjer se ne da nič spremeniti, še dodatno podžgejo.

Eden izmed najbolj odmevnih njihovih projektov zavoda je tudi program Živimo vizijo nič, s katero želijo do leta 2030 za 50 % zmanjšati najhujše posledice prometnih nezgod in do leta 2050 uresničiti vizijo nič – nič smrtnih žrtev in nič hudo telesno poškodovanih zaradi prometnih nezgod. Je to utopija? Ima sogovornik nerealna pričakovanja? Ima politika posluh, da pristopi k tej viziji?

Vabljeni k poslušanju.

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikacijah iTunes, Google podcast in Spotify.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja