Praznovanje Svete družine

Thumbnail

Na nedeljo Svete družine, 30. 12. 2018, smo v skupnosti Iskreni praznovali.

Po začetnem uvodu in obujanju spominov kdaj in kje so bili krščeni naši otroci, smo ob čebljanju najmlajših in radostnem petju obhajali mašo. Lukov evangelij nas je spodbudil, da smo se zamislili nad pripovedjo o Jezusu, ki je postal  najstnik. Kot verjetno veste, je Jezus brez dovoljenja staršev ostal v Jeruzalemu v templju in starša sta ga tri dni žalostna iskala. Ko ga najdeta, Jezus sploh ne razume, zakaj sta ga iskala. Marija in Jožef pa ne razumeta njegovega odgovora. Vam je kaj znana takšna situacija iz družinskega vsakdana?

Vprašali smo se, ali ne želi Bog po evangelistu Luku sporočiti, da je normalno in naravno, da je v družini vedno neka napetost in nerazumevanje. Starši mislimo, da vemo kaj je za naše otroke najbolje in imamo pričakovanja kako naj se otroci obnašajo. Hkrati pa je v nas tudi hrepenenje po medsebojnem spoštovanju lastnih integritet. Toda besedilo božje besede se ne konča z razdorom, ampak pokaže odličnejšo pot. Mladi Jezus kljub svojim spoznanjem, da je Bog njegov oče, odide z mamo in krušnim očetom ter jima je pokoren in v družini napreduje v rasti, modrosti in milosti pri Bogu in ljudeh.

Gotovo se lahko vsaka družina veseli v spoznanju, da je biti družina nekaj enkratnega. V njej pletemo odnose, ki nas nikoli ne pustijo ravnodušne in nas vedno znova bogatijo v novih spoznanjih. Otroci nas vedno malo prehitevajo in zato je toliko pomembneje, da imamo ob sebi tudi druge družine, ki se zavedajo svoje odličnosti in privilegija biti družina. Biti družina je nekaj tako izjemnega, da je to potrebno praznovati.

Zato si vsako leto prav na nedeljo Svete družine v skupnosti družin Iskreni priredimo pravo zabavo. Letošnja je bila še posebej radostna, saj smo imeli v naši skupnosti tudi prvi Sveti krst in ni ga lepšega kot praznovanje v občestvu družin, kjer imamo še majhne in malo večje otroke. Sveti maši s krstom je sledilo prijetno kosilo in klepet ob kavi ter ples.

Starše sta s svojim plesnim znanjem navduševala zakonca Petač. Najmlajši otročki so se v isti dvorani zabavali ob nogah svojih staršev ali s prijateljčki ob igračah. Osnovnošolska dekleta so poskakovala ob hip-hop ritmih in čudovita animatorka Eva jih je naučila koreografijo, ki so jo tudi predstavile. Osnovnošolski fantje pa so namesto glasbe izbrali koordinacijo gibov s karatejem ter nam predstavili eno od kat, ki jih je naučil animator Žan.

Pozno popoldne smo zaključili z molitvijo in deljenjem vtisov na ploščadi pred Antonovim domom. Ker nam je bilo tako lepo, se že veselimo letošnjega praznovanja Svete družine.

Foto: Tomaž Sokol

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja