Po lužah čof čof in kar brez dežnika… kaj pa, ko pride angina?!

Vir: Shutterstock

»Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj«, pravi še ena znana slovenska pesem in letos bi se s to trditvijo v povezavi z vremenom verjetno marsikdo strinjal. Po lepem vremenu in prijetnih temperaturah, ki so nas razvajale že nekaj tednov pred tem pomladnim mesecem, so prišli ledeni možje in prinesli veter, mraz in ponekod celo sneg. In to ravno potem, ko so bila (vsaj pri nas) že vsa zimska oblačila oprana, zložena in varno pospravljena.

In tako smo tudi pri nas malo »stisnili zobe« in kljub nizkim temperaturam ven odšli oblečeni bolj pomladansko kot zimsko. Vsakič z upanjem, da bo današnji dan tisti, ko bo popoldan končno spet posijalo toplo sonce. Pa (toplega) sonca ni bilo ravno v izobilju, je pa prišel dež in veter in spet dež. Po dnevu, dveh vedrenja v hiši, je otroke potrpežljivost minila. Kaj bi sedeli doma, ko se zunaj tako lepo svetlikajo mokre, blatne in čim bolj globoke luže. Prišel je čas za nove mokre dogodivščine.

Čof-čof, cmok-cmok so bili zelo pogosti zvoki, kmalu zatem pa že smrk-smrk in čih-čih. Moja materinska jasnovidnost je že slutila najhujši scenarij… kašljanje, prehlad, angina bo! Da bi čim prej preprečila, kar se je preprečiti še dalo, sem se zatekla v tisto, kar imam vedno pri roki – čaj. Da, čaj! Ampak kakšen? Kateri je najboljši za angino?

In nato se spomnim, da na naši knjižni polici leži knjiga z naslovom: »Otroške bolezni« in podnaslovom: »Preprečevanje – prepoznavanje – zdravljenje«. To bo moja rešitev!

Ko sem knjigo prijela v roke me je sicer nekoliko zaskrbelo, kako bom v knjigi s 181 stranmi v nekaj minutah sploh našla želene informacije, a je bila skrb odveč. Knjiga je tako sistematično strukturirana, da jo brez slabe vesti ocenim, kot ne le bralcu, ampak tudi staršem prijazno.

Knjiga govori o boleznih pri otrocih in jo lahko kupite tudi v naši spletni trgovini. V lepo strukturirani knjigi je naveden seznam zdravilnih zelišč s kratkimi opisi nekaterih zdravilnih zelišč, ki jih najdemo v svoji okolici, ter kdaj in kako jih nabiramo in shranjujemo. Poleg namigov za uporabo zdravilnih zelišč pri različnih boleznih, pa so v knjigi zapisane tudi dobre prakse uspešnega zdravljenja, nasveti za preprečevanje bolezni in napotki glede prehrane malčkov in otrok.

Tako sem v približno dveh minutah izvedela, kaj angina sploh je in da si pri preprečevanju in zdravljenju te bolezni lahko pomagam s čajem gladišnika, ki ga v naravi lahko najdemo praktično povsod, najbolje pa ga je nabirati poleti.

Čaja gladišnika sicer nisem imela, pa tudi angine na srečo nismo dobili. Sem pa dobila super idejo za naša pomladno-poletna pohajanja v naravi s to odlično knjigo pod roko. Naši potepi po naravi bodo tako postali učna pot, kjer bomo spoznavali, prepoznavali in nabirali zdravilne rastlinice, se naučili jih shranjevati in jih po potrebi uporabili, ko bo naslednjič spet cmok-cmok in smrk-smrk.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja