Papež gejevskim duhovnikom: »Živite celibat ali zapustite duhovništvo«

Foto: Shutterstock

»Za vse duhovnike, ki aktivno živijo svojo homoseksualnost, bi bilo bolje, da odidejo, kakor da živijo dvojno življenje«, je dejal papež Frančišek. »Prav tako bi bilo bolje, za vse moške, ki imajo globoko zakoreninjeno težnjo homoseksualnosti, da ne bi stopili v duhovništvo«, nadaljuje.

Papež pred tem večkrat omeni boljše poznavanje kandidatov, ki želijo postati duhovniki. Njegovi komentarji, da tisti, ki ne morejo držati obljube celibata, niso primerni za duhovnike, so bolj jasni kot kadarkoli do sedaj.

Cerkev uči, da homoseksualnost sama po sebi ni greh, je pa narobe, če takšna nagnjenja prakticiraš. Papež Frančišek dodaja: »V cerkvi za slednje ni prostora. Zato živite celibat ali pa odidite,« nadaljuje.

Papež se zaveda, da so duhovniki in sestre postavljeni pred mnoge izzive

Papež je vse to komentiral v dolgem pogovoru, ki ga je imel s španskim duhovnikom in misijonarjem Fernandom Prado. Pogovor je del nove knjige, ki je izšla danes in nosi naslov Moč poklicanosti. V knjigi se dotika mnogih tem, predvsem vseh izzivov, s katerimi se soočajo sodobni duhovniki in redovnice.

Homoseksualnost ni greh, jo je pa narobe prakticirati.V knjigi papež omeni, da je homoseksualnost v cerkvi nekaj, kar ga zelo skrbi: »Vprašanje homoseksualnosti je zelo resno,« pravi ter dodaja, da morajo biti tisti, ki so kandidati za duhovnike »čustveno in osebnostno« zreli predenj so posvečeni.

Vse to se seveda nanaša tudi na vse ženske, ki želijo vstopiti v samostan in dati obljubo čistosti.

Viri: https://www.reuters.com/, https://www.vaticannews.va

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja