O mladi kolegici, ki je sedaj urednica iskreni.net

Foto: Shutterstock

Ko je prejšnji urednik portala Iskreni povedal, da z novim šolskim letom ne bo več urejal portala, je ob tem vedno tudi zavzdihnil, da še ne ve, kdo ga bo zamenjal. In brez izjeme vsakič, ko je tema nanesla na to, mi je poslal pomenljiv pogled, češ „A nisi ti baje novinarka in urednica, a ni to TVOJA stroka?“

Ko ti nekdo skuša predati odgovornost, ki ti ne diši, je ponavadi najbolj enostavna rešitev, da poiščeš primernejšega kandidata od sebe. In izstrelila sem: „Zakaj pa ne bi vprašal Tadeje?“

Ampak, prisežem, ni šlo samo za prelaganje odgovornosti ali preusmerjanje pozornosti. V resnici sem bila Tadejina oboževalka že od prvega njenega intervjuja, ki sem ga prebrala na Domovini. Bil je razgiban in zanimiv za branje. Bolj kot sem spremljala njeno delo, več člankov in komentarjev kot sem prebrala, bolj sem videla, da mlada kolegica obvlada svoj posel.

Čeprav od celega uredniškega odbora samo Tadeja ni mama, nas – tako vsaj jaz doživljam – vodi zelo materinsko.Posebno hvaležnost sem čutila tudi, ker je kot marljiva novinarka, ki je članke oddajala redno in večinoma točno, bila zelo dragocena mojemu možu, uredniku Domovine, zlasti v začetkih portala.

Tadeja je morda na splošno tako vestna, ali pa ima veliko temeljnega zavedanja, da če urednik članek dobi dobro napisan in točno, ga lahko pravočasno objavi in se za tem brez skrbi posveti družini. V vsakem primeru se mi je zdelo, da je oboje lastnost, ki kaže, da bi res lahko bila dobra za urednico portala Iskreni.

Da je sprejela, je bila zame ena najlepših novic lanskega leta.

 

Čeprav od celega uredniškega odbora samo Tadeja ni mama, nas – tako vsaj jaz doživljam – vodi zelo materinsko. Potrpežljivo, mirno, a hkrati zahtevno in včasih tudi nepopustljivo. Pripeljala je šopek novih moških avtorjev, eden se je celo pridružil rednemu uredniškemu odboru. Kar je fajn, da je na sestankih spet nekaj moške energije. Obudila je določene teme, o katerih se je pisalo manj … Na splošno se zdi, da je z njeno mladostjo in njenim pristopom zavel svež veter. In vsi skupaj upamo, da se to pozna tudi na člankih, ki jih lahko berete na portalu.

Zato bomo zelo hvaležni, če boste njeno in naše delo podprli z donacijo.

Ker idej imamo še veliko. 🙂

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja