O čutenjih sva težko govorila

Thumbnail

Pika (28) se spominja obdobja, ko sta z Gašperjem bila še fant in dekle: “Po mojem mnenju sva bila povsem normalen par. Mnogi so nama govorili, da sva idealen par in da sva zares srečna.

Še vedno ne vem, kako sva navzven uspela v prvih letih skupne hoje dajati tak vtis.” Pika in Gašper sta se sporom izogibala in v javnosti sta bila vedno zabavljača številka ena. “Ko sva bila v družbi, nama je bilo pomemno zgolj to, kako se počuti družba in ne kako se počutiva midva.” Prijatelji so v primeru, da sta bila nepričakovano odsotna, kaj hitro zaključili, da danes manjkata glavna dva. “Ko sem govorila kakšne hece, sem pazila, da so bili vsi dobre volje; opazovala sem njihove rekacije, da ne bi koga užalila – pazila sem na vse, razen na Gašperja.” Podobno je počel tudi Gašper.

“Nikoli ne bom pozabila tistega sončnega majskega dne, ko so potekale majske igre v Rožni dolini. Prišla sem do Gašperja z namenom, da jo mahneva kot vedno na Rožnik se malce prezračit. Gašper je prišel do klopce pred študentom, kjer sem ga čakala ter mi mrtvohladno rekel: “Pika, jaz ne vem, če še kaj čutim do tebe.” Piki se je za trenutek sesul svet in takoj je pomislila na to, da ima Gašper drugo. A njegov odgovor je bil odločno negativen. Vendar ko Pika nekaj začuti, je v to prepričana, in takrat je začutila, da je moralo nekaj priti vmes. “Prihodnje dneve sem mu veliko sledila in opazila, da se srečuje in prijateljuje z neko kolegico – to me je popolnoma sesulo. Začela sem se spraševati, ali mu nisem dovolj dobra, kaj je narobe z mano?” 

Gašper ji je kasneje priznal, da mu postaja kolegica simpatična ter da se bolj zmeni zanj, je bolj čustvena kot Pika in veliko več govori o sebi ter svojih težavah. Vendar Piki ni dalo miru in na kolenih je prosila Gašperja, če lahko še enkrat premisli , predno vrže 3 letno zvezo stran. Gašper je bil odločen in se ni želel vrniti v po njegovem mnenju bolečo zvezo. “Minil je mesec dni in z Gašperjem razen redkih srečanj nisva imela več stikov. Vedno bolj sem opažala v sebi praznino in občutek, da del mene manjka. Pisala sem mu pisma, kjer se povedala stvari, ki jih sicer ne bi – zapisala sem čustvene stvari, ki mi jih je bilo do tedaj nemogoče izreči – pokazala sem, da sem povsem krhko dekle, ki neizmerno ljubi Gašperja, a mu to do tedaj ni znalo pokazati.” Čez mesec in pol sta se slučajno srečala v Tivoliju, kjer sta se po dolgem času spet pogovarjala kot prijatelja. “Takrat mi je Gašper povedal, da vedno bolj, ko spoznava njegovo simpatijo, opaža, da to ni to.” Gašper je Piki med drugim takrat zaupal tudi to, da je bil izjemno presenečen nad njenim pismom. 

“Takrat mi je rekel, da je jokal ob prebiranju njenega pisma, ker besed, ki jih je prebral, ni nikoli slišal iz mojih ust.” Pika je prihajala iz družine, kjer si niso na glas povedali, da se imajo radi, saj jim je bilo to samoumevno. Zato je zanjo bila prelomnica prav Gašperjev odhod. “Takrat sem šele videla, kaj lahko izgubim zaradi moje tišine o čustvih in odločila sem se, da se spremenim – to je zame bil eden najpomembnejših korakov.”

Danes sta že leto dni srečno poročena in oba sta prepričana, da je kriza in pavza v odnosu morala priti, saj je poleg Pike do podobnih spoznanj prišel tudi Gašper – tudi pri njemu doma so se sicer več pogovarjali, vendar nikoli o notranjih čutenjih.

p.s.: Pazite, da ne boste tudi sami zapadli v dvornega norčka, ki je sposoben zabavati vse, a na svojega partnerja in nase pozabi. Ni tvegano govoriti o svoji ranljivosti – bolj tvegano je molčati partnerju o svojem notranjem svetu.
 

 © Copyright iskreni.net

Vsebina ne odraža uradnega stališča Zavoda iskreni.net, temveč osebno mnenje in izkušnjo piscev.

Komentarji

  1. Kar dobro napisano.

    Ljudje, ki ti govorijo da si idealno dober ali idealno slab oz. da sta idealen par = nimajo korenin v zdravi pameti in odraslosti in NISO prijatelji, prej sovražniki in škodljivci. Čim dalj od njih.

    LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja