Kaj bi moral vsak mož vedeti o ženi

Thumbnail

Sigmund Freud je dejal: “Kljub moji tridesetletni raziskavi ženske duše še vedno nisem sposoben odgovoriti na vprašanje: Kaj ženska pravzaprav hoče?” Freud morda ni bil sposoben prepoznati najglobljih potreb žensk, vendar pa smo jih s sodobnimi raziskavami odkrili.

Ženine osnovne potrebe v zakonu, so: (1) biti ljubljena, (2) biti slišana, (3) biti spoštovana.

Biti ljubljena

Možje velikokrat menijo, da dajo ženi vse, če ji omogočijo, da lahko nakupuje, gre na počitnice, poskrbi zase … Pozabijo pa, da bi žena, ki je sestradana ljubezni, zamenjala vsa oblačila in počitnice na svetu za malo nežnosti s strani moža. Možje potrebo po nežnosti in ljubljenosti spregledajo preprosto zato, ker sami te potrebe ne čutijo tako globoko. Vendar vaša žena mora biti ljubljena. Mora vedeti, da je številka 1 v vašem življenju. Mora vedeti, da bo vedno na prvem mestu, pa ne zato, ker bi vi to morali storiti, ampak ker to želite storiti.

Kaj lahko storite? Pogosto ji recite: »Ljubim te.« Nekateri moški ne čutijo potrebe, da bi to povedali, vendar so žene lačne teh besed. Žena mora tudi vedeti, da mislite nanjo tekom dneva. Kratek telefonski klic »Mislim nate« ji lahko povsem spremeni dan. Naj vas ne bo strah, da boste zaradi »skrbi za ženo« morali opustiti vse svoje cilje. Če bo žena vedela, da vam pomeni največ na svetu, vas bo spodbujala, da počnete stvari, ki vas veselijo. Del skrivnosti zakonske zveze je: Če je ženska resnično ljubljena, se bo počutila svobodno in bo moža spodbujala k neodvisnosti.

Biti slišana 

Za žensko biti slišana pomeni, da so njena čustva potrjena in sprejeta. To ni tako preprosto, kot se sliši. Če želite izpolniti to ženino potrebo, se morate naučiti aktivno poslušati in ji dati občutek, da si jo resnično želite razumeti. Ženske morajo dobiti potrditev za svoje občutke, ne pa rešitev. Moški se morate zavedati, da ženska potrebuje uho, ki jo posluša, tolažeč objem, ljubečo izjavo: »To te boli, kajne?«, »Si pod velikim pritiskom.« Poslušati ženo, se pogovarjati z njo, ne da bi ji ponujali hitre rešitve, je edini način, da se bo ob vas počutila slišano.

Biti spoštovana

Možje se ponavadi ne zavedajo, kako zelo ženske čutijo potrebo biti spoštovane. Ko se možje ne počutijo spoštovane, reagirajo drugače. Postanejo še bolj zagledani vase in ogorčeni ter se počutijo še bolj vredni spoštovanja. Dokler ne dobijo tistega, za kar menijo, da si zaslužijo, niso pripravljeni dati vsega, kar lahko. Ženske pa so drugačne: ko niso spoštovane, se ne počutijo varno in izgubijo samospoštovanje. Zato je tako pomembno, da posebej pazite na potrebe partnerja po spoštovanju.

Obstaja več načinov kako ženi pokazati spoštovanje. Nikar je ne poskušajte spremeniti ali manipulirati z njo, pač pa potrdite njene potrebe, želje, vrednote in pravice. Spoštovanje žene pomeni tudi, da jo vključite v odločitve. Spoštovanje govori: “Podpiram te, zame si dragocena in ni ti treba biti drugačna kot si.” V zameno za takšno spoštovanje se bo ženska lahko sprostila. Ne bo ji potrebno dokazovati, da je enaka, saj se bo avtomatsko počutila enako in bo enaka.

Vir: marriagemissions.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja