Najpogostejša vprašanja glede FertilityCare

fc

Učenje metode FertilityCare zahteva kar nekaj časa in potrpežljivosti, nenazadnje tudi finančnih sredstev. Zato je razumljivo, da vsak pred učenjem potrebuje odgovore na vrsto vprašanj.

Za koga je metoda FertilityCare sploh primerna?

Vsaka ženska ima svoj edinstven ciklus. Kljub temu pa so biološke osnove pri vseh enake.

FertilityCare temelji na opazovanju sluzi materničnega vratu – zato je ta metoda primerna za vsako žensko v rodnem obdobju. Uporabljajo jo lahko ženske z rednim ali nerednim ciklusom; doječe matere pred menstruacijo in ženske v predmenopavzi. Seveda se metode lahko naučijo tudi že dekleta oz. pari pred poroko.

Se metode lahko naučim sam?

FertilityCare temelji na zelo natančnem opazovanju in beleženju bioloških znakov. Vsaka se sicer lahko sama nauči spremljati, kdaj opazi sluz materničnega vratu, vendar to še ni FertilityCare metoda.

Te metode se tako ne da naučiti sam, preko knjig. Učenje FertilityCare metode vedno poteka z izobraženo svetovalko. To lahko pa poteka v živo ali pa preko Skypa.

Moram priti na Uvodno predstavitveno srečanje?

Uvodno predstavitveno srečanje je obvezno, ni pa obvezujoče. Na tej predstavitvi, ki traja približno eno uro, izveste vse o osnovah metode (na čem temelji, kako se opazujemo in beležimo). Po tem srečanju oz. v časovnem obdobju treh mesecev se nato lahko odločite, če boste vstopili v program učenja ali ne.

Termini uvodnih srečanj so določeni in razpisani vnaprej. Prijavite se preko spletne strani.

Uvodno predstavitveno je lahko tudi individualno – to pomeni, da se par skupaj s svetovalko dogovori glede termina. Razlika je edino v tem, da je individualno srečanje plačljivo, skupinsko pa ne.

Zakaj je učenje metode tako dolgo?

Učenje obsega 8 srečanj (ki trajajo približno eno uro) v roku enega leta. Na začetku so prva 4 srečanja v razmiku približno dveh tednov, nato se časovni razmaki med srečanji daljšajo.

Na ta način pri učenju zelo hitro pridobite potrebna znanja in samozavest ter zelo hitro začnete samostojno uporabljati metodo.

Je metoda primerna bolj za zanositev ali za izogibanje zanositvi?

Pri metodi se naučimo spremljati plodne in neplodne dneve, tako ženska oz. par za vsak dan natančno ve, če je ploden ali ne. To pomeni, da se metodo lahko enakovredno uporablja tako za zanositev kot za izogibanje zanositvi.

Lahko vstopim v NaPro zdravljenje brez učenja FertilityCare metode?

NaPro zdravljenje temelji na metodi FertilityCare, zato vstop v NaPro zdravljenje brez učenja metode ni mogoče (razen v nekaterih specifičnih situacijah, po dogovoru z NaPro zdravnikom). V NaPro zdravljenje par vstopi, ko ima za seboj vsaj tri dobro zabeležene cikluse po FertilityCare metodi.

Za vsa vprašanja v povezavi z metodo ali zdravljenjem nam lahko pišete na [email protected].

Če ste v finančni stiski in je celoten znesek za vas prevelik zalogaj, je vedno na voljo tudi možnost sofinanciranja iz socialnega sklada.

Petra Lukan, svetovalka FertilityCare

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja