“Na enem od uredniških sestankov sem ugotovil, da sva pred 20 leti igrala v istem filmu”

pisanje_iskreni-net

Ustvarjanje vsebin za portal iskreni.net je včasih res zabavno. Tole je nekaj zapomnjenih anekdot nekaterih piscev.

Povezani

Naša novinarka Eva M. Je pisala o fotografinji, ki pride fotografirat družino domov in jih posname takšne kot so v resnici, dokumentarno, nič narejeno, nobenega poziranja. Ko sem ta članek prebrala, sem jo vprašala glede teh fotografij in povedala je, da so „fotosession“ dobili za darilo, da pa je s fotografinjo tako v sorodu. Štos je, da sem tudi sama s to fotografinjo v daljnem sorodu. Tako sva po kakšnem letu skupnega posedanja na sestankih in čvekanja prek mailov ugotovili, da sva pravzaprav v sorodu. (Lucija)

Zgodilo se mi je tudi, da mi je kakšen znanec razlagal, kakšen fajn intervju je bral, ne spomni se več kje, ampak res dobra vsebina … Pa sem rekla, da poznam, ker sem ga jaz delala …V začetku maja sem šla na duhovne vaje za pare, da bi se pred majskim viharjem preobilice dela, izpitov in vsesplošnega hitenja lahko ustavila in si en vikend časa vzela za nemoten, globji pogovor s fantom. Sklenila sem, da bom tudi portal za tri dni “odklopila”. No, potem sta pa na vikendu pričevala Nataša in njen mož – in sem si rekla, da tudi če pobegnem, iskreni.net pride za menoj 🙂 A še vedno sem res hvaležna za njuno pričevanje. (Tadeja)

Na enem izmed uredniških sestankov sem ugotovil, da sva s kolegico avtorico pred 20 leti nastopala v istem filmu 😉 Neverjetno kakšno domišljijo ima Bog, da nam po 20 letih ponovno prekriža poti. (Dušan)

Eva M. je zbirala izjave mož, kaj svoji ženi premalokrat rečejo. Prosila je tudi nas, svoje kolegice z uredništva, naj to vprašamo svoje može, zraven pa pripišemo moževo ime in koliko let so že poročeni. Potem pa sva ugotovili, da bo kategorizacija „Rok, poročen 7L“ veljala tako za mojega kot njenega moža. Najbolj smešno pri vsem skupaj je, da sta dala tudi praktično identičen odgovor: „Premalokrat ti povem, da lepo skrbiš zame.“ Ne vem, kaj je to s temi 7 let poročenimi Roki 🙂 (Lucija)

Vplivni

Meni je vsakič zabavno, ko dobim po mailu ali sms-u komentar na svoj članek, še preden vidim, da je objavljen. Nekoč sem dobila scan iz župnijskega lista nekje iz Poljanske doline, v katerem sva bila na isti strani citirana škof msgr. dr. Franc Šuštar in en moj članek o poroki 🙂 Zgodilo se mi je tudi, da mi je kakšen znanec razlagal, kakšen fajn intervju je bral, ne spomni se več kje, ampak res dobra vsebina … Pa sem rekla, da poznam, ker sem ga jaz delala … (Eva M.)

Poročanje o predstavi z LGBT vsebino na brezplačnem otroškem festivalu Bobri je bilo videti takole: Luciji je prijateljica poslala s telefonom slikano fotografijo programske knjižice, v kateri je bil opis predstave. S Štefanom sva potem napisala precej odmeven komentar in zraven seveda objavila to fotko, ker se je mudilo. Novico je povzelo več drugih katoliških medijev in tudi pri vseh povzetkih je bila zraven naša slika slabe kakovosti s telefonom, čeprav so bile programske knjižice na voljo po celi Ljubljani in tudi na spletu. Takrat smo se precej smejali, na kakšen način – po liniji najmanjšega odpora – deluje novinarstvo. (Eva M.)

V dobrem in slabem

Bil je nek res čuden dan. Popoldne sem dala telefon v pralni stroj in ga nato ob mrzličnem iskanju ob začetku pranja še pravi čas potegnila ven. Čeprav je bilo vse perilo že mokro, je telefon preživel. Popoldne me je skoraj zbil avto, zvečer pa sem ob brskanju po iskreni.net srečala članek »O Bog, kako je včasih težko!« ki je z naslovom opisal moje počutje preko dneva (z vsebino pa ne). Za tolažbo sem si šla naredit vročo čokolado. (Tadeja)

Ne vem, ali je to zabavno, ampak jaz sem se nasmejala, ko nas je bralka opozorila na slovnične napake v članku o lajkanju slovenščine (ali Slovenščine? 🙂 (Eva M.)

Kako veš, da imaš ovulacijo? Prideš na sestanek uredništva, in ti VSI brez izjeme povejo, kako si lepa oziroma, kako danes še posebej dobro zgledaš. 😀 (Lucija)

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja