Mlada Portoričanka postala prva manekenka Victoria’s Secret z Downovim sindromom

Vir: Instagram

Sofia Isabel Jirau González je postala prva ženska z Downovim sindromom, ki kot manekenka dela za znano znamko spodnjega perila Victoria’s Secret.

O tem sem sanjala, za to sem se trudila in danes so se mi sanje uresničile. Končno lahko delim svojo veliko skrivnost. Sem prva manekenka z Downovim sindromom v kampanji za Victoria’s Secret,” je 24-letna manekenka iz Portorica zapisala na Instagramu. “Hvala vsem, ki ste me vedno podpirali. To je šele začetek!” je dodala.

Pri Victoria’s Secret so se odločili, da bodo v novi kampanji sodelovali predvsem z uspešnimi in navdihujočimi ženskami različnih ras, starosti in postav.

Nastopila že na newyorškem tednu mode

Jiraujeva je manekenka od leta 2019. Kot manekenka je debitirala na newyorškem tednu mode, vodi pa tudi lastno spletno trgovino z oblačili in modnimi dodatki.

Na newyorškem tednu mode:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Med drugim še sanja, da bi hodila po evropskih modnih pistah in postala igralka. Njena vzornica je Jennifer Lopez.

Ponudnica kampanje, ki razbija mite o ljudeh z Downovim sindromom

Je tudi pobudnica kampanje Brez meja, s katero želi javnost ozavestiti in pokazati, da lahko tudi ljudje z Downovim sindromom uresničijo svoje sanje, se izobražujejo, zaposlijo in tudi v veliki meri samostojno živijo. Na spletni strani razbija mite o osebah z Downovim sindromom in predstavlja življenjske zgodbe drugih moških in žensk z Downovim sindromom, ki so presegli napovedi zdravnikov in kažejo, da je z Downovim sindromom mogoče živeti normalno, izpolnjeno in zadovoljno.

Znotraj in zunaj ni omejitev. Vsakdo lahko uresniči svoje sanje,” pravi in je tako navdih za prav vse ljudi.

Vir: Instagram

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Tale deklica je zelo lepa in se mi niti ne zdi, da ima Downov sindrom. Prav je, da se tudi ljudem z Downovim sindromom omogoči normalno življenje. Dejstvo je, da živijo med nami, so ljudje kakor mi, morda navzven nekoliko drugačni, pa vendar edinstveni. Prav je, da se jim omogoči samostojno življenje, da lahko delajo in se preživijo. S tem pridobijo tudi samozavest.

  2. Vse lepo in prav,samo upam da ne bo nekoč zgodbe o tem,kako so jo zlorabili in izkoristili?
    Je njena želja biti manekenka,je to bila želja staršev,ostalih?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja