Male neumnosti desetih rudarčkov 8: Puberteta na obzorju

Thumbnail

Mali otroci, majhne težave; veliki otroci, velike težave. Ko je prva polovica rudarčkov zajadrala v pubertetniške vode, sta starša vsa nesrečna ugotovila, da preprosto ne zmoreta več obvladovati posledic vseh neumnosti, ki so nam rojile po glavi.

Hihitanje, ki zlepa ni potihnilo, nenormalni kupi perila v kopalnici, ki so bili posledica pretiranega preoblačenja, kuhanje vseh mogočih sumljivih opojnih substanc, lestev, ki je sicer služila pri gradnji hiše, pa je bila v nočnem času med drugim večkrat odlična pot za kakšen skrivni zmenek. Še dobro, da oče ni vedel za vse naše neumnosti, saj bi mu v nasprotnem primeru po hitrem postopku odpovedalo srce.

Namakalno poljedelstvo

Eden izmed starejših bratov je imel nenavadno ljubezen do umivanja. Večkrat dnevno se je tuširal in pri tem vsakokrat naredil hudo poplavo, ki jo je za nameček nadgradil še s savno. V prostoru je bilo namreč po njegovem umivanju tako ogabno vroče, zarošeno in mokro, da smo čas njegovega umivanja poimenovali kar namakalno poljedelstvo.

Nekajkrat se je skorajda pripetilo, da smo morali katerega izmed mlajših rudarčkov odpeljati na urgenco, saj sprva nihče ni pričakoval, da se bo kopalnica po bratovi uporabi spremenila v pravo drsališče. Nič hudega slutečemu nesrečniku, ki je po bratovem namakalnem poljedelstvu pridirjal v kopalnico, je namreč hitro zmanjkalo tal pod nogami in že v naslednjem trenutku so po zraku letele zobne krtačke, gate in igrače, na glavi ubogega nesrečnika pa se je razkazovala velikanska buška.

Medtem ko smo se vsi glasno jezili na krivca, je ta iz sušilnega stroja privlekel čisto perilo, s katerim si je mehko postlal pod nogami ter ponosno odkorakal v svojo sobo. Ko smo ga naposled le zbezali iz nje ter ga soočili s posledicami, se je zgolj neumno zarežal in pripomnil, da je pač treba poskrbeti za temeljito higieno.

Skoki v višino

Nekega zimskega večera se je mlajša sestra v diru pognala po stopnicah do svoje sobe in se tako kot pri telovadbi, kjer so dan prej skakali v višino, močno odrinila od tal ter se v loku vrgla na popolnoma novo posteljo. Ta pa zaradi očetovega pomanjkanja časa očitno ni bila dovolj dobro sestavljena skupaj. V naslednjem trenutku so vijaki popustili, glasno je zaropotalo in postelja se je zrušila. Sestra je ob vsem tem glasno zakričala, po sobi pa so se razleteli vsi mogoči delci nove postelje.

Močan hrup je zdrznil vse ostale, ki smo bili v hiši. Mama je histerično zakričala, ostali pa smo obstali kot vkopani. Ko je oče naposled pridirjal v sobo, je tam našel pravo razdejanje ter sestro, ki se je na vso moč smejala, kajti niti v sanjah si ni predstavljala, da se bo njen skok v višino končal na tako razburljiv način. No, tam ti v najslabšem primeru na glavo prileti palica, medtem ko ostale stvari ostanejo na svojem mestu.

Foto: dailymail.co.uk, quotesgram.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja