Male neumnosti desetih rudarčkov 10: Predrznost brez meja

Thumbnail

Požar v kopalnici in vroča zadrga … Domišljija rudarčkov res ni poznala meja.

»Ali veš, da redno prebiram Rudarčke?« me je sredi ceste ustavila znanka ter potrepljala po ramenih, »Tale vaš bistri Peterček pa res ni bil od muh …« »Ah,« sem zamahnila z roko ter stekla proti avtobusu, »tudi drugi so bili namazani z vsemi mogočimi žavbami! Bolje, da sploh ne veš vsega!«

Goreča kopalnica

Kot se verjetno še spomnite, smo rudarčki najbolj oboževali trenutke, ko staršev ni bilo doma. Nebogljena varuška preprosto ni zmogla obvladati kopice podivjanih otrok, zato smo jo lahko res hitro zavrteli okrog prsta.

Nekega popoldneva, ko je bila vsa zatopljena v menjavanje pokakanih in polulanih plenic, se je naš preljubi Jošt spomnil, da bo v stanovanju, v katerem smo takrat živeli, priredil kres. V kopalnico je privlekel posmrkane robčke, toaletni papir in ostalo neuporabno kramo, ki jo je našel po sobah ter z njo nabasal wc-školjko.

Ko je bil kupček dovolj visok, ga je prižgal ter skupaj z ostalimi opazoval, kako je kopalnico zajel ogenj, ki pa ga je spretno pogasil, tik preden bi ta utegnil povzročiti škodo. Zraven je seveda navdušeno skakal, ploskal ter se bebavo režal, vse do trenutka, ko se je požar nepričakovano razširil in je ogenj nenadoma zajel kad, katere plastično dno se je zaradi vročine stopilo.

Lahko si le predstavljate očeta, ki se je ob pogledu na uničeno kopalnico zaradi šoka, ki ga je doživel, preprosto sesedal na tla. No, vsaj okenske rolete so si tokrat lahko oddahnile od tekmovanja v hitrostnem spuščanju in niso potrebovale vzdrževalnih del.

Prsti na žaru

Jošt se je seveda jezil na glavnega krivca, ki ga je zatožil očetu, zato se je v svoji sveti jezi odločil, da mu jo malce podkuri. Nekega jutra, ko smo hiteli v šolo in vrtec, je ves zaripel pritekel iz sobe ter glasno kričal, da nujno rabi pomoč, pri tem pa kazal na zadrgo svojih hlač, ki je očitno ni mogel zapreti. Ustrežljivi Domen, ki mu ni mogel odreči pomoči, je prijel zadrgo, da bi jo zapel, pri tem pa glasno zavreščal ter začel poskakovati po sobi.

»Vse se vrača, vse se plača!« je zdrdral maščevalni Jošt ter se privoščljivo režal, kajti v resnici sploh ni potreboval pomoči, želel je le dobiti svoje zadoščenje. Tik preden je pridirjal v sobo s prošnjo po pomoči, je hlačno zadrgo segrel nad samim ognjem. In naj še kdo reče, da to ni bilo predrzno dejanje! 

Foto: creatifulkids.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja