Mala Katarina Ban odšla v Božje naročje

Vir: osebni arhiv družine Ban

Včeraj popoldne je skoraj leto in pol po rojstvu v Božje naročje odšla mala Katarina Ban. Katarina se je dotaknila številnih slovenskih src in pričevala o vrednosti življenja, celotna družina pa je v tem času številnim postala zgled zaupanja, vere, sprejemanja Božje volje in ljubezni.

Deklici Katarini so zdravniki še pred rojstvom diagnosticirali trisomijo 18 in napovedali, da bi lahko umrla že v maternici ali med porodom. Kar 90 odstotkov otrok s to boleznijo ne preživi prvega leta starosti. Starša Katja in Klemen sta malo Katarino sprejela z ljubeznijo in se nista odločila za splav, čeprav so jima splav ponudili kot možnost.

Za družino so molile številne slovenske družine in posamezniki, tako pred rojstvom kot po njem. Katarina po rojstvu sprva ni zadihala, ko pa jo je oče krstil, je nato prišla k sebi.

Zakonca Ban sta o (pre)izkušnji pričevala tudi v intervjuju za naš portal, kjer sta se dotaknila tudi svojega soočanja z napovedjo, da bi njuna hčerka lahko kmalu umrla.

Z otroki smo se zelo veliko pogovarjali o smrti, jaz sem jim brala knjigo Nebesa so resnična, ki govori o tem, da gre nek fantek v nebesa. Želela sem, da dobijo predstavo, kam bo šla Katarina,” je tedaj dejala mama Katja Ban.

Preizkušnja je še okrepila vero Banovih. “Prvič sem drugače dojemala trpljenje, čutila sem se zelo blizu Bogu. Postala sem bolj empatična do trpljenja drugih. Zdaj razumem, da je tudi v trpljenju veliko ljubezni – kljub temu da trpiš, lahko vidiš veselje, mir. Prej je bilo to zame nedoumljivo, da je lahko v trpljenju tudi kaj lepega,« je tedaj dejala Katja.

»Nihče si ne želi preživeti svojih otrok. Želim pa si, da bi znal z veseljem proslaviti njen odhod v nebesa. Vem pa, da bo tudi težko in žalostno. Verjamem, da to dvoje ni nezdružljivo,« je povedal oče Klemen Ban.

Družini Ban želimo milosti tolažbe, miru in blagoslova ter jo izročamo v Božje varstvo, kjer je svoj novi dom našla njihova mala rpiprošnjica Katarina.

Celoten intervju s zakoncema Ban lahko preberete na povezavi:

Ko ti zdravniki napovejo gotovo smrt otroka: “V tistem trenutku sem si želela le, da bi vse skupaj izbrisala in začela na novo.”

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Kako hudo trpljenje Vase druzine, spostovani Banovi. Socustvujem z vami in vas objemam na daljavo. Mala Katarina bo pri Bogu priprosnjica za vas, ki ste bili tako preizkusani, vendar ste vdano sprejeli da mora deklica oditi pred vami. Zelim vam vse dobro. Naj vas dobri Oce blagoslavlja za vse preizkusnje. Naj vas varuje Mati Marija!

  2. Ljubljeno dete,Božje dete Katarina,počivaj v Božjem miru v družbi angelov in svetnikov.
    Draga družina,hvala za vašo izpoved.Le po priprošnji M.Marije,po Gospodu je vse mogoče.
    Vaša ljubezen in žrtev,je sedaj Katarinino veselje in vaša tolažba.Katarina je z vami in ostaja z vami, združeni ste v molitvi,vo za Katarino in Katarina za vas.Naj vam dobri Bog,daje Svojo moč,mir v srcu in tolažbo.V molitvi za Katarino in družino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja