Lojze Grčman: “Pri vsebinah, ki jih ustvarjam, skušam iskati mostove, ki nas povezujejo z drugače mislečimi.”

Avtor osnovne fotografije: Tomaž Rihtar

Pot od pretežno športnega novinarja do pisca zgodb, ki so prepogosto prezrte v naši družbi. Od spremljanja naših športnikov na največjih svetovnih odrih do odkrivanja vsebin, ki jih preko krščanskega portala Aleteia prinaša v naše domove.

Z Lojzetom Grčmanom, ki svoje športne strasti ne uspe skriti niti v večinsko ženskem kolektivu, s katerim je trenutno obkrožen tako v domačem kot službenem okolju, smo spregovorili o vlogi športnih novinarjev v času, ko so vse informacije le nekaj klikov stran.

Kaj je pretehtalo, da je svojo sanjsko službo zapustil in se pred petimi leti pridružil ekipi Aleteie? Kakšno vlogo je pri tem odigrala njegova družina?

Lojze pa ni le novinar spletnega portala Aleteia, v knjižno obliko je pretvoril življenjsko zgodbo selektorja rokometne reprezentance in nekdanjega vrhunskega rokometaša Uroša Zormana. V tem prazničnem decembru ga lahko srečate na kakšni izmed promocij knjige Na spletni prižnici, v kateri niza razlage in spodbude duhovnika Martina Goloba.

V tem podkastu pa Lojze spregovori tudi o sovražnem oz. zaničujočem govoru na spletu.

Vabljeni k poslušanju!

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti, in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikacijah iTunes, Google podcast in Spotify.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja