Katere so stvari, ki jih mož ne upa povedati ženi

Vir: Shutterstock

V nečem se strinjajo vsi strokovnjaki – za dober zakon je potrebna odprta komunikacija. Brez prikrivanja in laži, tudi v tistih najskrivnejših stvareh.

Vendar življenje ni tako preprosto in v družbi obstajajo določene stvari, ki  preprosto niso sprejemljive za moške in jih zato ne upajo povedati ženam.

Moški se načeloma že tako ali tako težje odprejo in govorijo o svojih občutjih, kaj šele, če vedo, da bo ženi to težko sprejeti.

Katere so tiste stvari, ki jih moški pogosto zamolčijo?

1. Tudi kakšna druga ženska se mu zdi privlačna

Večina moških, ki se poroči, misli, da ima večno prepoved sploh pogledati drugo žensko, kaj šele pomisliti, da je lepa.

Ampak samo zato, ker si poročen, še ne pomeni, da ne smeš opaziti lepote okrog sebe. V družbi je čisto normalno, da so žene očarane nad lepoto kakšnega filmskega igralca, za moža pa bi bilo prav nenavadno, če bi opeval lepoto neke igralke.

Vendar pa obstaja velika razlika med opazovanjem in poželenjem. Medtem ko je opazovati lepoto nekaj povsem vsakdanjega in ne ogroža zakona, poželenje ni nikoli sprejemljivo. Žena mora vedno ostati na moževem prvem mestu občudovanja.

Ob tem ostaja izziv za vse žene, da prepoznamo, kaj je možu všeč in se skušamo po njegovem okusu tudi urediti. Bodimo urejene tudi doma, da mu s tem pokažemo, da nam je všeč, če nas opazi in občuduje.

2. Ne marajo svoje službe

Veliko moških si ženi ne upa povedati, da v službi ne uživa ali celo, da je ne mara. Misel, da mora moški nujno poskrbeti za družino, je še vedno zelo močno prisotna v mnogih glavah. Iskanje nove službe bi lahko pomenilo dodatno šolanje, več odsotnosti, manj prihodkov …

Ampak služba je pomemben del vsakdana in če mož v njej ne uživa, bo velikokrat nesrečen tudi na drugih področjih.

Zato je naloga žene, da ga spodbuja in opogumlja, da spregovori o svoji službi, o tem, kako se tam počuti, o strahovih, ki jih ob tem ima, ter mu nudi podporo tudi ob odločitvi, da bi menjal službo.

3. Ne počutijo se dovolj »moške« za vas

Čeprav so morda v današnjem svetu vloge moža in žene nekoliko zabrisane, si moški vseeno želijo ohraniti svojo moškost: radi rešujejo probleme, kaj popravijo, pogledajo kakšno tekmo in na druge načine izražajo svojo naravo.

Če moški čuti, da ne more zadostiti ženinim potrebam, ga to zaznamuje. Morda to zanj pomeni, da ne ve, kako popraviti avto ali pa pomagati otrokom narediti domačo nalogo. Morda trenutno nima službe ali pa ženi preprosto ne zna pokazati, da jo ljubi. In se ob tem ne počuti dovolj dober zanjo.

Zato je naloga žene, da moža večkrat spomni, v čem je dober, kako jo osrečuje, koliko stvari doma postori in kako ga zaradi tega ceni.

4. Tudi moške skrbi

Za moške je značilno, da so skala družine, da so trdna opora in steber. Običajno so odločni in močni in ne želijo pokazati šibkosti. Veliko moških enači skrbi s šibkostjo, zato jih prikrivajo. In posledično jim je zato velikokrat težko povedati svoje strahove.

Žene, ustvarimo ozračje, kjer se bodo možje dobro počutili in jih spodbudimo, da se bodo odprli. Morda bomo težko sprejele, da je možem naporno govoriti o določenih strahovih, zato bodimo še posebej pozorne na potrpežljivost in nevsiljivost. Pustimo jim čas. Ne priganjajmo jih. Občasno nežno nagovarjanje prinese, da se nam mož sčasoma odpre in pove, kaj ga muči.

Vir: familyshare.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja