Katere so »laži«, ki jih žene izrečejo, a v resnici ne mislijo?

Foto: Canva

Znate brati ženino govorico? Vsak mož mora sam spoznavati ženo in odkriti, katere so tiste stvari, ki jih žena izreče, pa v resnici ne misli.

Žene jih ne izrečejo namenoma. Bodisi jim resnično verjamejo ali pa samo mislijo na vas bolj kot nase. Zato bodite pozorni in opazujte svoje žene, da boste vedeli, kdaj misli res in kdaj ne.

»Potrebujem samo nekaj malega iz trgovine.«

Seveda res potrebuje le nekaj malega, morda celo eno samo stvar. Najbrž pa ni težko opaziti, da domov pride z več nabito polnimi vrečami. Morda vam celo prinese kakšen nov kos oblačila. Zahvalite se zanj. Če bi radi preprečili takšne nakupe, pa sami skočite v trgovino in prinesite le tisto stvar.

»Ja, seveda greš lahko na pivo s prijatelji.«

V resnici si želi preživeti čas z vami, ampak se bi počutila krivo, če bi vam rekla »ne«. Ve, da tudi to potrebujete. Ampak, dragi možje, če v zadnjem obdobju še niste imeli časa samo zanjo, morda raje premislite in spremenite načrte ter preživite večer z njo. Ali pa si pred pivom vzemite vsaj nekaj časa in se ji popolnoma posvetite. Tako bo njen »lahko« resničen.

»Nič mi ni treba kupiti za rojstni dan.«

Boste tudi tokrat ubrali lažjo pot ali pa se potrudili in ji nekaj kupili? Žene nismo zahtevne, tudi rožica nas bo razveselila. Še namig: če vas skrbi finančna plat, nikar ne pozabite, da domača masaža šteje za tri tuje in doma pripravljena romantična večerja tekne bolj kot tista v restavraciji.

»Nič nimam za obleči.«

Če odprete omaro, se najbrž ne boste strinjali. A ona misli čisto resno. Seveda to ne pomeni, da dejansko nima nobene obleke in bi morala ven gola. Nima pa nobene, ki bi jo v tistem trenutku oblekla. Zato ni potrebno, da se razburite in ji kažete goro oblek v omari. Raje izberite kos, ki vam je še posebno ljub in ji povejte, da bi v njem izgledala čudovito.

»Ah, je že v redu.«

Ste naredili nekaj, kar jo je prizadelo? Pa ste priznali napako in je ona odgovorila: »Je že v redu«? Morda se za vas zgodba s tem zaključi in morda celo zanjo, vendar pa je potrebno prepoznati tudi ženino neverbalno komunikacijo. Preučite njen obraz, poglejte ji v oči in ugotovite, ali je resnično v redu. Ko boste to naredili večkrat, boste čedalje hitreje prepoznavali znake in ugotovili, kako se resnično počuti.

Ne skrbite, morda je to zaenkrat še težka naloga, a sčasoma boste poznali skoraj vsako njeno misel, kaj šele izrečene besede. In vajin odnos bo ob tem rastel.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja