Kam pa ti hodiš v šolo? – knjiga o šolanju na domu

Thumbnail

‘Kam pa ti hodiš v šolo?’ je knjiga o šolanju na domu. Šolanje na domu je oblika šolanja, ki je zakonsko dovoljena, a jo kljub temu le redki poznajo.

Svojo hčerko šolam na domu, odkar je postala šoloobvezna. Letos teče že sedmo leto. Prav moje lastne izkušnje s to obliko šolanja so bile rdeča nit pisanja pričujoče knjige. Pa vendarle je knjiga veliko več kot zgolj njihov zapis.

Čisto na kratko o vsebini

V knjigi sem skušala nasloviti mnoge različne aspekte šolanja na domu, da bi bralci in bralke dobili kar se da celovito podobo tovrstnega šolanja.

Podrobno sem opisala zakonodajo, ki ureja šolanje na domu, predstavila ugotovitve tujih znanstvenih raziskav o šolanju na domu in tudi ugotovitve slovenske raziskave, ki sem jo izpeljala sama.

Nato sem se posvetila prednostim in izzivom šolanja na domu, pri čemer sem pisala o individualnem pristopu do učenja in poučevanja ter opisala tri različne učne metode – waldorfsko in montessori učno metodo ter učno metodo »unschooling«.

Veliko pozornosti sem posvetila tudi odnosu med starši in otrokom, ki igra ključno vlogo v otrokovem učnem procesu. Pri tem sem opisala, zakaj je navezanost otroka na starše tako pomembna za otrokovo učinkovito učenje.

Seveda nikakor nisem pozabila na proces socializacije in razvoja socialnih veščin šolarjev na domu, ki v ljudeh zbuja največ dvomov in vprašanj. Najpogostejše vprašanje, ki ga starši, ki šolamo na domu, slišimo, se namreč glasi: »Ja, kako se pa vaši otroci socializirajo?« Tudi odgovor na to vprašanje lahko preberete v knjigi.

V besedilo knjige pa sem, kot že rečeno, vpletla tako svoje praktične izkušnje s šolanjem na domu kot tudi praktične izkušnje drugih staršev, ki svoje otroke prav tako šolajo doma.

Kakšen je namen knjige?

V zadnjih nekaj letih zanimanje za šolanje na domu počasi, a vztrajno narašča. Mnogim staršem se ta oblika šolanja zdi privlačna, nekaj, česar bi se radi lotili, pa ne vedo, kako, ali pa si ne upajo. Bodisi zato ker o njej nimajo dovolj informacij bodisi zato ker se počutijo prepuščeni samim sebi, na poti, ki še ni ‘dobro uhojena’.

Namen te knjige je torej ponuditi vse potrebne informacije o šolanju na domu in ga približati vsem tistim staršem, ki želite igrati aktivnejšo vlogo pri izobraževanju svojih otrok, da se boste lahko čim lažje odločili, ali je šolanje na domu za vas ter za vaše otroke pravi način šolanja.


Knjiga Kam pa ti hodiš v šolo? je obvezno branje za vse, ki razmišljate o šolanju svojega otroka na domu, koristna pa bo tudi za vse starše šolajočih se otrok. V njej boste namreč poleg vsega, kar morate vedeti, če bi radi otroka šolali na domu, našli tudi marsikatero koristno smernico, kako otroku pomagati pri učenju in mu omogočiti varno pot skozi šolska leta.

Knjigo Kam pa ti hodiš v šolo? lahko kupite v naši prodajalni na Nazorjevi 1 v Ljubljani, še lažje pa bo, če preprosto kliknete na spodnjo povezavo in obiščete našo spletno trgovino.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja