Kako smo v preteklem letu skupaj spreminjali srca …

Verjetno ste že vajeni, da se na področju programov Zavoda Iskreni stalno dogajajo spremembe. Tako je bilo tudi letos. Nekaj sprememb smo načrtovali in se jih veselili, k drugim pa so nas spodbudile letošnje izredne okoliščine. 

Naše delavnice v prilagojenih razmerah

Že od začetka leta so nas zelo razveseljevale naše princeske. Programa za mame in hčere Čudovita princesa, pa tudi Skrivnostna lepotica, sta postala pravi hit. Z navdušenjem smo sledili prijavam in odpirali nove termine. Načrtovali smo izvedbo enajstih delavnic, a smo jih zaradi epidemije lahko izvedli le deset. Spodbude za gradnjo odnosa med mamami in hčerkami smo ponesli v 8 različnih slovenskih krajev in sicer v Celje, Ljubljano (tja celo trikrat), Trebnje, Novo Gorico, Koper, Kobarid, Idrijo in Škofjo Loko. Na vseh delavnicah se je tako tekom leta zbralo preko tristo mam in hčera.

Utrinki iz jesenske izvedbe delavnice Čudovita princesa v Celju: pisanje pisemc in izdelovanje darilc

Pri načrtovanju nam jo je sicer koronavirus kar dobro zagodel, saj smo morali kar nekaj izvedb prestaviti, obenem pa smo se, potem, ko je bilo zbiranje spet dovoljeno, morali epidemiološkim ukrepom tudi malce prilagoditi in poskrbeti za vzdrževanje socialne distance, nošenje mask, razkuževanje, prilagoditev čajanke razmeram. K sreči se udeleženke vsega tega niso prav nič ustrašile.

Tudi Divji bojevniki so svoj bojni klic razširili čez celo Slovenijo – slišati jih je bilo od Maribora pa vse do Kopra. Poleg njihovega bojnega klica pa je bilo moč slišati tudi pohvale udeležencev, ki niso uživali le med sinovsko-očetovskim dvobojem, ampak tudi med pogovorom, ki se med očetom in sinom odvije tekom delavnice in odpre številne teme, ki jih je doma veliko težje odpreti.

Divji bojevniki: pogovor o vplivu pornografije in računalniških iger na možgane

Letos smo bili uspešni tudi v e-pripravi na zakon. Tekom leta smo tako v treh različnih terminih na poroko pripravili 35 parov, ki so bili razdeljeni v pet različnih skupin. Delo v e-pripravi je potekalo skoraj enako kot sicer, s to razliko, da smo tudi uvodno srečanje izvedli preko spleta.

Največji letošnji izziv pa je bil zagotovo čas epidemije. V tem času smo se trudili izvajati na daljavo vse aktivnosti, ki smo jih lahko, od svetovanja FertilityCare, terapij in seveda e-priprave na zakon, ostale pa smo izvedli tekom poletja. Uporabniške izkušnje za spletne izvedbe so zelo dobre. Seveda ni isto, kot če se srečujemo v živo, vendar je proces kljub temu zelo kvaliteten, uporabniki in izvajalci programa pa zadovoljni.

Preko spleta je potekala tudi Delavnica o spolni vzgoji … Kar nekaj časa smo se spraševali, če jo zmoremo izvesti preko spleta, a na koncu smo se le opogumili in ugotovili, da jo je pravzaprav moč izvesti zelo podobno kot vse ne-spletne različice. Ugotavljamo, da je mogoče ravno zaradi tega dostopna še komu, ki bi se sicer izvedbe na Nazorjevi v Ljubljani težko udeležil.

E-priprava na zakon

“Covid-časi,” ki nam onemogočajo srečevanje v skupinah, so nas spodbudili k temu, da smo še bolj zagnano začeli pripravljati vsebine, ki jih ponujamo na našem portalu IskreniPlus. Na njem bo v tem tednu začela svojo pot že 8. skupina e-priprave na zakon. Vsekakor pa portal ni namenjen samo zaročencem, temveč tudi staršem, zakoncem, družinam … Na njem si je po predhodnem plačilu že mogoče ogledati video uvodnega predavanja za Fertility care metodo naravnega načrtovanja družin, ter nekaj videov na temo spolne vzgoje otrok, nikakor pa ne smemo spregledati najnovejših vsebin, ki sta jih v sodelovanju z našim direktorjem Igorjem Vovkom pripravila vrhunska strokovnjaka zakonca Krmelj. Spregovorili so o mnogih stiskah, ki jih je Covid-19 pustil v naših družinah, ter o številnih izzivih, ki nam jih prinašata šolanje na daljavo ter delo od doma, podala pa sta tudi nekaj konkretnih predlogov, kako o vsem tem spregovoriti z otroki in kako jim pomagati pri premagovanju strahu pred virusom. Vabljeni k ogledu.

Zaključni vikend e-priprave na zakon (februar 2020)

Nove moči

Ob koncu leta smo se namreč razveselili nove svetovalke za FertilityCare metodo. Poleg Petra Lukan in Maje Paljk bo sedaj za svetovanja na voljo tudi Mirjam Gajšek, ki ji želimo vse dobro na tej poti. Z novimi močmi bomo tako lahko na tem področju delali še več.

Konec koncev pa najbrž velja omeniti še spremembo, ki ste jo morda opazili že v začetku branja tega članka. Vodenje programov sem namreč z oktobrom prevzela jaz, Urška Petač. Petri Lukan, ki je do sedaj vodila naše programe, bi se rada na tem mestu resnično zahvalila za ves trud in energijo, ki ju je posvetila programom v zadnjih sedmih letih, ter za njeno neizmerno angažiranost in potrpežljivost pri predaji “poslov” v moje roke. Želim si, da bi tudi jaz zmogla v prihodnje negovati vse to, kar je na področju programov že bilo zgrajeno, da bi bila voditeljem dobra opora pri opravljanju njihovega poslanstva, ter da bi Zavodu Iskreni prinesla nekaj svežega vetra in idej, ki nam bodo prinesle nove uspehe. Najbolj pa si želim, da bi nam v tem času, ko bom tu za vas, uspelo odkriti nove poti do vas in vaših src. Naj nas trenutki, ki si jih bomo na naših programih delili, še bolj povežejo in nam pomagajo, da bom šli v življenje modrejši, pogumnejši in bogatejši.

Skupaj spreminjamo srca.

Za to, da bi lahko v letu 2021 pripravljali kakovostne in vsebinsko bogate izobraževalne programe, ki bodo ljudem dostopni preko spleta, kolikor bo mogoče, pa tudi v živo, moramo do 31. 12. 2020 zbrati 30.000 evrov.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja