Kako otroku predstaviti božič?

Thumbnail

Vsako leto otroci vseh starosti nestrpno pričakujejo božični večer. Zakaj? Predvsem zato, ker so takrat počitnice in ker so prazniki povezani z obdarovanjem.

 

Od okraskov, ki krasijo mesta, do božičnih pesmi, ki odmevajo z radijskih postaj, od igrač, ki zrejo v nas iz izložb, do naprav, ki so ravno v tem času v akciji, od hrane, ki pričara posebno praznično vzdušje, do mode, ki zapoveduje obvezne rdeče zlate barve … vse to pripisujemo prazničnemu vzdušju. Otroci se tako več tednov pripravljajo na božič in vmes dvakrat preverijo, če niso česa pozabili.

Kako dobro pa se pripravijo na tisti pravi pomen božiča -rojstvo Jezusa?

Kako otroku predstaviti božič?

V teh časih, ko se zdi, da je praznovanje povezano le s kupi daril in prostimi dnevi, je otrokom težje predstaviti pravi pomen božiča.

Advent je namenjen prav pripravi na božič. Advent se neustrašno bliža. Le še dobrih 10 dni nas loči od 1. adventne nedelje, ko bomo na venčku prižgali prvo svečko. Adventni čas nam prinaša priložnost, da se poglobimo v skrivnost božiča in otrokom predstavimo čudovito skrivnost o rojstvu Jezusa.  

V zavodu iskreni.net smo pripravili družinsko ADVENTNO AKCIJO, s katero želimo pomagati prav vam mladim družinam pri dobri pripravi na božič. Za vsak dan adventa smo pripravili zgodbo, ki razkriva delček božične skrivnosti. Ti delčki pa se bodo do božiča sestavili v celoto. Da pa ne bo ostalo le pri zgodbi, smo pripravili tudi izzive, ob katerih boste skupaj z otrokom na zabaven način razmišljali o zgodbi dotičnega dne.

Pridružite se nam ob veselem pričakovanju rojstva Jezusa in odprite svoja srca za pravo božično praznovanje. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja