Iskreni.net na Stični mladih

Thumbnail

Letos sem se že drugo leto Stične mladih udeležila kot izvajalka ene izmed delavnic. Medtem ko sem se trudila svoje delo kar najbolje opraviti, pa se je sodelovka Petra dobesedno potila zunaj na stojnici. Pa ni bilo tako vroče. Vreme je bilo optimalno. Le mladine se je kar trlo! 

(To fotografijo smo si izposodili iz galerije radia Ognjišče)

Na naši stojnici so mladi lahko prejeli srčkane broške, spoznali naše programe, ali pa si poslikali obraze.

Pri ukvarjanju z delavnico, ki me je čakalo, sem čudovite umetnine Agate Hren in Lee Marko pozabila fotografirati. Fotografijo sem si sposodila na Facebook strani Stične mladih. 

Križki, ki so jih mladi nosili na čelu, so zamisel organizatorja SKAMa. So blagoslovi, ki so jih podarili (narisali) drug drugemu. 

Takole pa se je trlo mladih pri naši stojnici:

Ob enajstih smo se srečali izvajalci delavnic, ki naj bi se začele ob 11:30.

Ker je bila lani v malem prostoru, ki smo ga imeli na voljo, nepopisna gneča, sem letos zaprosila organizatorje za večji prostor. Res so nam ustregli in nam tokrat dodelili kar telovadnico. Z malo treme in veliko zaupanja v Svetega duha sem se s prostovoljko lotila priprave prostora. Kmalu so začeli prihajati prvi mladi obrazi.

15 minut pred predavanjem je telovadnica izgledala takole:

Sedem minut pred začetkom je izgledala takole:

Potem sem se ukvarjala pretežno s tem, kje bo ostalo kaj prostora zame. Na koncu je bilo v telovadnici namreč takole (tole je fotografija z zaključka predavanja in, glede na izraze na obrazih, mislim, da sva skupaj z Njim opravila kar dobro delo. :):)

 

Ah, seveda … Moj kvadratni meter prostora sem odstopila še šestim mladim … in se sama podala na edini možni prostor, ki mi je še ostal. Mislim, da me je izbira prostora tudi rešila pred izgubo glasu, saj so me mladi bolje slišali. Občutek, ko imaš pri svojih 157cm pregled nad vsemi obrazi, je pa tudi zelo prijeten. 🙂

Udeležencem delavnice smo na Iskreni.net ponudili možnost vključive v iskreniPLUS.si za samo 10€ za celo leto, s to članarino pa bodo mogli dostopati do video vsebin Teologija telesa za mlade.

Ja, spat grem s prijetnimi občutki in veliko hvaležnosti – tako za organizatorje kot za vreme, tako za dar govora kot Matejo, ki je darovala zadnja dva dneva in mi prostovoljno pomagala pri pripravah (in celo varstvu hčerke, ki se je v času predavanja tiho igrala pod mizo 🙂 ), tako za vse mlade, ki sem jih srečala, kot za ogenj ljubezni, ki ga čutim do njih, tako za vse tiste posvečene prijatelje, ki sem jih danes srečala, kot vse mlade parčke, ki s svojim življenjem pričujejo za čisto ljubezen. Hvala vsem, hvala vsemu, hvala Bogu.