Grožnje najstnici, ki ne podpira istospolnih porok

Thumbnail

Zaradi svojega prepričanja o porokah in posvojitvah istospolnih parov je bila 14-letna Sarah Crank deležna sovražnih komentarjev, hudega zmerjanja in groženj s smrtjo.

Debate o spreminjanju definicije družine in o posvajanju otrok v istospolnih družinah na mnogih koncih sveta burijo duhove. V Sloveniji se je 25. marca začela kampanja pred referendumom o družinskem zakoniku, v ameriški zvezni državi Maryland pa naj bi ta četrtek uzakonili možnost homoseksualnih porok, čeprav se jim jeseni tudi obeta referendum o tem vprašanju.

Debate ob tem vprašanju so pogosto razvnete in čustveno obarvane, včasih pa postanejo močno agresivne in dobijo že srhljive razsežnosti. To se je zgodilo v primeru 14-letne Sarah Crank, ki je konec januarja pričala pred senatorji in branila pomen zakonske zveze ter očeta in matere v korist otrok. Ko se je njeno pričanje znašlo tudi na internetu in zaokrožilo med homoseksualnimi aktivisti, pa se je nanjo vsul plaz obtožb in srhljivih groženj.

Kaj tako hudega je izrekla?

»Danes je moj 14. rojstni dan in najlepše darilo bi bilo, če bi glasovali proti porokam istospolnih. Žal mi je za otroke, ki imajo starša istega spola. Čeprav nekateri otroci mislijo, da je s tem vse v redu, ne vedo, za kako čudovito izkušnjo so prikrajšani. Ne želim si, da bi bilo še več otrok zmedenih glede tega, kar je prav in dobro. Ne želim odraščati v svetu, kjer zakon nič več ne velja za nekaj posebnega, dragocenega.« 

»Malce srhljivo se mi zdi, da lahko medtem, ko odraščam, zakonodajalec ali sodišče spremenita definicijo katerekoli besede, kot se jim zazdi. Če lahko spremenijo definicijo poroke in zakona, potem lahko spremenijo definicijo vsake besede. Ljudje imajo vso svobodo, da so istospolni, ampak ne želim, da njihova odločitev vpliva name. Pravijo, da so bili takšni rojeni, ampak poznam nekaj dobrih ljudi, ki so spremenili svojo usmerjenost. Prosim glasuje proti istospolnim porokam. Hvala.«

Več kot le nestrinjanje …

Čeprav je nestrinjanje homoseksualnih aktivistov pričakovano in razumljivo, pa je zaskrbljujoče, koliko skrajno negativnih in sovražnih komentarjev se je vsulo na njeno pričanje, med njimi takšni:
»Če kadarkoli vidim to dekle, jo bom ubil. Obljubim.«
»Sedaj vsak pozna njeno ime, tako da upam, da bo lahko občutila, kako je biti nadlegovan in ustrahovan …«
»Starši, kot so njeni, bi morali biti sterilizirani.«
»Ravno zato mora splav ostati legalen – da se ne bi rojevali fanatiki, kot je tale …«
»Upam, da te posilijo tvoji poročeni starši!«
»Ubijte tega otroka in njene bolne starše, za 11. rojstni dan bo to najboljše darilo, hvala.« 

Vir: casnik.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja