Deklica rešena z operacijo pred rojstvom

Thumbnail

Lake Annabelle Hall, danes 5. mesečna deklica, je preživela po zaslugah izvrstne zdravstvene ekipe otroške bolnišnice v Koloradu. Operirali so jo kar med rojstvom.

Začelo se je pri pregledu v 20. tednu nosečnosti. Takrat je mama Savannah izvedela, da so pri deklici Lake zasledili cisto na levem krilu pljuč. Cista, ki ji bo onemogočila dihanje takoj, ko bodo prerezali popkovino. Potrebna je bila zahtevna operacija.

Tako so se v 30. tednu nosečnosti odločili za poseg, pri katerem je zaradi njegove zahtevnosti sodelovalo kar 43 zdravnikov in medicinskih sester. Vodil jo je dr. Crombleholme, ki je klinično stanje deklice opisal tako: »Zrak bi lahko prišel v pljuča, ne bi pa mogel iz njih. Brez posega ne bi prišla živa iz porodne sobe.«

Na sam poseg se je zdravstvena ekipa pripravljala dolgo in natančno. Po carskem rezu so za celoten postopek imeli le uro in pol časa. Del ekipe je bil tako zadolžen za vse, kar je bilo povezano z izvedbo carskega reza, drugi del je skrbel za deklico Lake, ko je bila še v maternici, tretji del za sam poseg, četrti pa za deklico po rojstvu.

Deklico so s pomočjo carskega reza nekoliko dvignili iz maternice ter jo pustili preko popkovine povezano s svojo materjo. Medtem so opravili odstranitev ciste levega krila pljuč in očistili dihalne poti. Po zaključenem zahtevnem posegu so zdravniki prerezali popkovino in deklica Lake je bila uradno rojena.

Po rojstvu je še štiri mesece prejemala kisik, ki ji je pomagal pri dihanju. Danes, ko je stara pet mesecev, pa diha že popolnoma samostojno. Klinična slika prsnega koša je bila na zadnjem pregledu povsem normalna.

Mama deklice, Savannah Perry, veselo potrjuje: »Nič več operacij,« dekličin oče Erik pa dodaja: »Lake je sedaj popolnoma zdrava deklica kot vsi normalno rojeni otroci.«

Koloradski bolnišnici je tako uspela še ena zahtevna operacija, ki je pokazala na vrednost in veselje ob vsakem rešenem življenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja