Čudežni vrt, ki nas spomni na to, kdo v resnici smo

Gre za eno tistih knjig, ki jih kupite za otroke, njim je povsem všeč, vas pa pretrese skoraj do solz. Malo je tako večplastnih knjig, ki bi zmogle spregovoriti tako otrokom kot odraslim.

Zgodba je preprosta in mila. Govori o bolni deklici, ki obožuje babičin zeliščni vrt. Babica ji pripoveduje o znameniti zeliščarki in cerkveni učiteljici sveti Hildegardi. Deklica pa se v mistični izkušnji sreča z njo in sveta Hildegarda jo uvede v skrivnosti stvarstva.

Knjiga je dragocena, ker nas skozi preprosto zgodbo spomni na to, kar velikokrat pozabimo. Ves svet je čudež, mi sami smo čudež, vsi smo povezani in Bog je tisti, ki vse oživlja. Vsak od nas mora v svojem življenju najti ravnovesje, kako živeti v harmoniji s samim sabo, Bogom in naravo.

Zgodbo spremljajo prelepe ilustracije, ki še povečujejo njeno mistično razsežnost.

Zdravilni pogled na stvarstvo

Knjiga prinaša še eno dragoceno sporočilo. Dimenzijo krščanstva, ki v skrivnostih narave ne vidi nekih poganskih vraž, ampak Božjo slavo. Včasih se zdi, da smo kristjani pozabili na zdravilne moči, ki jih je Bog položil v naravo. Ne uporabljamo zdravilnih zelišč, ne živimo v harmoniji s svojim telesom, včasih ga celo zanemarjamo in gledamo nanj kot na manjvredno, podcenjujemo moč narave in njen blagodejni učinek na nas. Sprejeli smo znanost in uživamo njene koristi, kar je dobro. Pozabili pa smo na intuicijo in globlje doživljanje stvarstva, narave in nas samih. Sveta Hildegarda v knjigi pove: »Bog je hotel v človeku strniti vse vesolje. Poglej se, v sebi imaš nebesa in zemljo!«

Pravzaprav smo pozabili, kdo smo. V zgodbi Hildegarda deklici, ki jo vpraša, kakšen je Bog, poda ogledalo in ji reče, naj pogleda vanj in si dobro ogleda Boga. Ustvarjeni smo po Njegovi podobi.

“Človek je na zemlji kot otrok v maternici. Ne ve, da živi v Bogu, kakor plod še ne ve, da ga s svojim življenjem hrani in varuje njegova mati,” v zgodbi ugotavlja deklica Rikarda.

Kako pa kaj tvoja zelenina?

Zelenina (latinsko viriditas) je izraz, ki si ga je izmislila sveta Hildegarda. Z njo je označila življenjsko silo, ki nam jo daje Bog. To je energija, ki majhen poganjek sčasoma preoblikuje v mogočen hrast. Je moč, ki poganja življenjski sok in spomladi poraja popke na drevesih. In je zagon, ki daje rast otrokom in poganja planete v brezmejnem in čudovitem vesolju.

Knjigo Judith Bouilloc Čudežni vrt lahko kupite tudi v naši SPLETNI KNJIGARNI.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja