Bi radi videli žive jaslice? Preverite, kje vse si jih lahko ogledate!

Foto: Shutterstock

Tik pred nami je še zadnja adventna nedelja in nato Božič. Ta čarobni čas, ki ga tako radi preživimo z našo družino, kar kliče k odkrivanju nečesa novega. Tisti, ki imamo otroke, pa si želimo, da bi čarobnost Svete noči lahko v prihajajočih dneh živo orisali, tudi našim najmlajšim. Jaslice so srce Božiča. Žive jaslice oz. Božična zgodba pa je nekaj, kar priča o pomenu Božiča še malo drugače. Tudi letos se bo odvilo kar nekaj prireditev, ki pričarajo čarobno vzdušje božičnega večera, pa si poglejmo nekaj najbolj znanih.


Mojstrana – Božična zgodba v zaledeneli naravi se bo odvijala od 25.12. do 30.12. vsak dan ob 16h, 17h in 18h. Cena vstopnic za odrasle je 14 €, za otroke 8 € in predšolske otroke 2 €.

Predstava je prijazna mamicam z vozički, invalidom in starejšim, ki jih poleg stojišč čakajo tudi stoli. Poleg predstave pa si lahko ogledate tudi Ledeno kraljestvo, katere obisk se plača posebej.

Postojnska Jama – Tudi letos v Postojnski jami pripravljajo čarobno Božično pravljico z živimi jaslicami, ki si jo lahko ogledate od 25.12. do 30.12. v več terminih dnevno. Cena je odvisna od termina, ki ga izberete in števila oseb. Družinska vstopnica, ki velja za 2 odrasla in 2 otroka pa stane 51,60 €. Vstopnico si je priporočljivo rezervirati.

Če si želite interaktivno predstavo na več lokacijah in s tisočimi lučkami, je to prava izbira za vas.

ZOO Ljubljana – V Živalskem vrtu Ljubljana glasbeno-scenski dogodek »Božična zgodba« pripravljajo od 25.12. do 30.12 ob 17h pred idilično kmečko bajto. Vstopnina za odrasle je 10 €, za otroke do 14. leta pa 8 €. Dogodek izvajajo glasbeni gostje ter zaposleni in njihove živali: ovce, osel, vol in štiri kamele. Ob ogledu predstave vam ogled živalskega vrta podarijo.

Terme Snovik – 23.12. ob 18h si lahko žive jaslice ogledate tudi v Bizjakovih dolinah pri termah Snovik. Cene vstopnic se gibljejo od 4 € do 10 €, predšolski otroci pa imajo ogled brezplačen.

Tržič – Igra povezana s praznovanjem Božiča se bo odvijala tudi v vaškem okolju Tržiča in sicer pod vaško lipo, ob cerkvi sv. Urha v Žiganji vasi v petek, 21.12. in soboto, 22.12., ob 18h.

Ob 17h se lahko udeležite tudi vaškega sejma, na katerem lokalni obrtniki in kmetje ponujajo svoje pridelke. Po igri pa otroke obišče tudi Božiček, ki obdari otroke.

Mozirski gaj – Čeprav v mozirskem gaju žal ne bomo videli živih jaslic ali božične zgodbe, pa je vredno obiskati ta kraj, če imate radi lučke in pravljični pridih, saj so se letos organizatorji še posebej potrudili z okrasitvijo. Park je odprt do 6.1.2019 vsak dan od 16h do 21h, ob določenih dnevih pa posebno pravljičnost pričarajo tudi vile, škrati in ostala pravljična bitja. Cene vstopnic se gibljejo od 2 € do 6 € na osebo.

 

Pravljični gozd Rdeča kapica – Gozd se nahaja v okolici Ptuja in od 25.12. do 30.12. ponuja vso čarobnost pravljičnih lučk. Žive jaslice si lahko ogledate od 26. do 30.12. od 16h do 19h. Cena vstopnice za odrasle je 9 €, za otroke pa 6 €. Možen je tudi nakup družinske vstopnice. Vsi ljubitelji Božička, pa se lahko udeležite tudi Božičkovanja.

Jama Pekel – V Šempetru v savinjski dolini bo priljubljena Božična skrivnost prikazana 25.12. in 26.12 od 15h do 18h. Pred jamo bo druženje ob prijetni glasbi. Vstopnine ni.

Vipavski križ – Božična zgodba se bo tokrat odvijala 23.12. ob 17h na Glavnem trgu. Spremljalo jih bo petje in svetlobni učinki. Vstop je prost.

Od 21.12. do 30.12. pa v Vipavskem križu ponujajo tudi možnost vodenih ogledov mestnih jaslic ali ogled jaslic v grajski kleti.

Ljubljana Rakovnik – Žive jaslice bodo tokrat uprizorjene 29.12. ob 19.30 v okolici SMC. Ogled je brezplačen, zaželeni pa so prostovoljni prispevki za mladino, ki se nam trudi pričarati čarobno vzdušje.

Balet Hrestač v Ljubljani in Mariboru – Za vse, ki si želite malo drugačno zgodbo pa vas bo navdušil Hrestač, ki bo na sporedu v Ljubljani od 18.12. do 6.1. in v Mariboru od 19.12. do 26.12. Cene vstopnic se gibljejo od 10 € dalje.

Očitno so jaslice še vedno tisto, kar ljudje najraje vidimo v času Božiča, saj je prireditev na to temo malo morje po vsej Sloveniji. Glede na pestrost ponudbe pa ne dvomim, da boste našli tisto najbolj primerno zase.

Vir foto: mymerrychristmas.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja