„Zavesa za objem“: morda najizvirnejši izum v času pandemije

Foto: Canva

Odloki in priporočila, ki nas bolj ali manj zadržujejo doma in zmanjšujejo možnost socialnih stikov, so za več mesecev ločili tudi mnoge družine in jih prikrajšali za vso lepoto pristnega objema. 

Ker starejši sodijo v rizično skupino, so tako zaradi priporočil in naše odgovornosti do njih v tem času večinoma brez stikov v živo s svojimi najbližjimi. A ne pogrešajo le oni svojih, temveč tudi in predvsem vnuki občutijo veliko pomanjkanja njihove prisotnosti.

In ravno iz močne želje, da bi spet lahko objela svojo babico, se je 10-letni vnukinji Paige Okray porodila izjemna zamisel!

Medtem ko je gledala posnetek nekoga, ki je svojo babico objel s pomočjo odeje, je pomislila, da bi lahko podobno idejo uporabila sama. Projekta se je lotila z veliko vnemo in dolge ure porabila za to, da je iz zavese za tuš, nekaj vrečk in s pomočjo vroče lepilne pištole ustvarila čisto svojo „zaveso za objem“. Takoj, ko je bila preverjeno varna za uporabo, sta se z babico in kasneje še z dedkom seveda močno in dolgo objemali.

Mala Paige pa še zdaleč ni edina, ki je v tem videla odlično rešitev za to, da je lahko s starimi starši podelila objem.

https://www.youtube.com/watch?v=peizil80v80

Idejo so izvedli tudi v enem izmed domov za upokojence v Belgiji, od koder poročajo, da je zavesa postala pravi hit, ki omogoča varovancem in njihovim svojcem močan objem po več mesecih, ko so bili prekinjeni vsakršni stiki!

V domu za ostarele Jardins de Picardie v Belgiji se prav tako strinjajo, da je to ena izmed boljših idej, kar so jih uvedli v zadnjem času. Ena izmed stanovalk je dejala, da je to najčudovitejši izum, ki ga je kdajkoli videla v življenju in da je močno jokala, ko je končno lahko po dolgem času objela svojo hčer.

Preko 11 milijonov ljudi po vsem svetu pa si je ogledalo tudi ganljiv objem med vnukom Antonyjem Cauvinom in njegovo babico. In tudi ta objem je omogočila prav ta zavesa.

https://www.youtube.com/watch?v=FwYXboBuZmc

Še eden izmed mnogih objemom preko zavese, ki jih je vredno omeniti, pa je bil gotovo med mamico in hčerko, ki sta se objeli po kar devetih tednih. Ker je mama Lara Green dnevno izpostavljena morebitni okužbi, mora v tem času njena hči, stara 13 let, zaradi astme živeti pri babici.

Imate tudi vi koga, ki ga niste zaradi trenutnih razmer objeli že dalj časa in bi vam tovrstna izvirna rešitev prišla prav? Z malo iznajdljivosti in ustvarjalnosti lahko bližnjim in sebi močno polepšate dan!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Vl6jvmomNms

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja