Zakaj se mladi pari vse manj poročajo?

Thumbnail

Na to vprašanje je skušala odgovoriti ameriška študija v času, ko je le še polovica odraslih Američanov poročenih. Najpogostejši odgovor je: iz strahu pred ločitvijo.

Zaradi velike stopnje ločitev mladi Američani vedno jasneje izražajo strah pred tem, ali bodo zmogli uspešno živeti svoja intimna razmerja. Tudi zaradi tega strahu je skupno življenje brez poroke v zadnjih letih postalo norma.

Raziskovalci s Cornellske univerze so intervjuvali 122 neporočenih parov, ki živijo skupaj, in ugotovili, da jih je kar 67 % skrbi, kako bi se spopadali z družbenimi, pravnimi, čustvenimi in ekonomskimi posledicami ločitve.

Opazna pa je bila razlika glede na družbeni sloj parov. Pari iz delavskega sloja so v poroki pogosteje videl le »kos papirja«, dvakrat pogosteje pa so priznali, da jih je strah, da bi v zakonu obtičali le zaradi odvisnosti od partnerjevega dohodka.

Pari iz srednjega sloja so pogosteje že imeli načrte za poroko in so v večji meri prepričani, da zakon predstavlja večjo zavezo kot skupno življenje brez poroke, ki mnogim pomeni stopnico na poti v zakon.

Vir: sciencedaily.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja