Začetek 9-dnevnice za nerojene otroke in domovino

Thumbnail

Pred natanko enim mesecem je Slovenijo prvič obiskal Joannes Bucher, predstavnik največje organizacije za življenje. V sredo se je začel prvi od mnogih sadov njegovih besed, spodbud in pričevanj …

Med 13. in 22. marcem namreč v Ljubljani poteka prva slovenska devtdnevnica za nerojene otroke in domovino z neprekinjeno molitvijo pred Najsvetejšim.

Joannes Bucher je prejšnji mesec preko številnih srečanj nagovarjal mlade, odrasle, zdravstvene delavce, poročene, redovnike, duhovnike, novinarje in politike, da bi si upali postaviti v bran nemočnemu nerojenemu otroku. Na poseben način je s svojo držo in pričevanjem ter konkretnimi nasveti spodbudil tiste, ki tudi pri nas sodelujejo v različnih združenjih in gibanjih za življenje.

»Ko govorimo o življenju, se moramo zavedati, da gre v prvi vrsti za duhovni boj. Zato je potrebna molitev,« je dejal Joannes v enem od svojih nagovorov. Poudaril je tudi, da se pred vsakim dejanskim splavom vedno zgodi duhovni splav. V srcu matere in očeta, nato pa še izvajalca posega. »In na to, duhovno področje,« pravi, »lahko vplivamo z molitvijo in prinesemo milost.«

To sredo se je tudi pri nas začelo devetdnevno neprekinjeno čaščenje Najsvetejšega v kapeli Božjega usmiljenja in nedolžnih otrok, ki se nahaja na Ulici stare pravde 11 (ob cerkvi sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani). Prav na mestu, kjer danes stoji kapela, se je vrsto let opravljalo umetne prekinitve nosečnosti.

Devetdnevnico je organiziral Zavod Božji otroci, ki vabi vse, da se molitvi kadarkoli pridružimo.

V tiho molitev, ki bo te dni potekala neprekinjeno, bodo poleg nedolžnih otrok vključeni tudi vsi tisti, ki so se kakorkoli srečali s splavom, za njim trpijo, se zanj odločajo ali ga izvajajo, ter prihodnost naše domovine.

Zaključek devetdnevnice bo v soboto, 23.3.2013, s sveto mašo, ki se bo darovala v cerkvi svetega Jožefa, varuha življenja. Obenem bo to tudi »materinski dan«, dan, ko se spominjamo in zahvaljujemo mamam, ki so nam posredovale dar življenja.

Po maši se bo lahko vsak, ki bo tako čutil, pridružil molitvi, ki se bo nadaljevala in sklenila pred ljubljansko porodnišnico. Organizatorji molitvenega srečanja želijo predvsem prositi za milost in pomoč staršem, ki so se znašli v težki stiski odločanja ter obenem prositi za vse nerojene otroke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja