Za može: To sta stebra ljubezni, ki bo trajala vse življenje

Vir: Pixabay

Možje, se še spomnite dneva, ko ste prvič zagledali dekle, ki je čez nekaj let postala vaša žena? Pa dni zaljubljenosti, ko sta spoznavala vajino različnost in odkrivala nove svetove? In občutkov ob pričakovanju dneva, ko se bosta ponovno lahko videla? Predvsem pa časa, ki je bil namenjen samo vama …

Ljubezen na dveh stebrih

Se še spomnite, kako ste se trudili, da bi osvojili njeno srce? Sedaj pa pomislite, kdaj ste ji nazadnje povedali, da jo imate radi, ali ji na kakšen drugačen način pokazali, kako ste veseli in hvaležni, da je postala del vašega življenja … Mogoče pa je danes pravi dan, da ji to poveste in pokažete na konkreten način. Ste pripravljeni na izziv?

Ljubezen sloni na dveh stebrih, v odličnem branju za zakonce Izziv ljubezni pišeta avtorja. Ta stebra sta potrpežljivost in dobrosrčnost. Redkim med nami gre potrpežljivost dobro od rok in nihče ni potrpežljiv že po naravi. A modri možje si bodo za potrpežljivost prizadevali, saj je bistveni element zakonskih odnosov. Za današnji dan se odločite, da boste do žene potrpežljivi in ji ne boste rekli nič negativnega. Če vas bo obšla skušnjava, raje ne recite ničesar.

Dobrosrčnost je dejavna ljubezen, ki vključuje blagost, ustrežljivost in pripravljenost. Ali ni bila prav dobrosrčnost eden od glavnih dejavnikov, ki je vas in vašo ženo privedla skupaj? Ljubezen v svojem najglobljem bistvu ni čustvo, ampak odločenost, da zakoncu izkazujemo pozornost, čeprav ne pričakujemo, da se nam bo povrnila. Danes lahko svojo ženo presenetite z dobrosrčnim dejanjem.

Če bi vas kdo vprašal, zakaj ljubite svojo ženo, kaj bi mu odvrnili?

Ko ste se prvič zaljubili, vam je bilo povsem samoumevno, da veliko premišljujete o svoji dragi. Ure in ure ste sanjarili o tem, kako je, kaj počne … A po poroki se odnosi pri večini parov začnejo spreminjati. Lova je konec in prizadevanja prav tako. Bodimo iskreni. Moški imajo večje težave s pozornostjo kot ženske.

Žena močno hrepeni po tem, da bi bil mož pozoren do nje. Pozornost je ključ do tega, da se bo počutila ljubljeno. Mogoče pa je danes pravi dan, da sredi česarkoli, kar počnete, pokličete svojo ženo in jo povprašate, kako je in ali lahko kaj storite zanjo?

Če bi vas kdo vprašal, zakaj ljubite svojo ženo, kaj bi mu odvrnili? Večinoma bi odgovorili nekaj v smislu, da zaradi tega, ker je lepa, zabavna, dobrosrčna … Mogoče bi omenili njene kuharske sposobnosti, njen smisel za urejanje hiše in njeno materinsko predanost. Kaj pa, če bi vaša žena z leti izgubila vse te lepe lastnosti? Bi jo še imeli radi? Ljubezen lahko traja vse življenje le, če je brezpogojna. Resnica je taka: ljubezni ne določa tisti, ki ga ljubimo, ampak tisti, ki se odloča, da bo drugega ljubil. Danes za vašo ženo naredite nekaj neobičajnega, nekaj, s čimer boste sebi in njej dokazali, da vaša ljubezen temelji zgolj na odločitvi. Počistite kuhinjo, kupite ji najljubšo sladico, zložite perilo, zmasirajte jo … Ljubezen ji izkazujte iz čistega veselja, da je vaša žena. In to naredite z nasmeškom na obrazu.

»Uživaj življenje z ženo, ki jo ljubiš, vse dni svojega nečimrnega življenja«

O stvareh, ki so nam res ljube, radi odkrivamo nova in nova spoznanja (npr. prebrali bomo vse novice o svojem najljubšem nogometnem klubu, ker nas zanima, kako napredujejo). Seveda je prav, da imamo konjičke in da smo poučeni o določenih stvareh, a ljubezen bi tukaj zastavila vprašanje: »Koliko veste o vaši ženi?« Današnji večer izkoristite za posebno večerjo, ki bo le za vaju. Dajte si duška. Posvetite se spoznavanju zakonca, morda na področjih, o katerih se še nikoli nista veliko pogovarjala in se odločita, da bosta lepo preživela večer.

V Svetem pismu je zapisano: »Uživaj življenje z ženo, ki jo ljubiš, vse dni svojega nečimrnega življenja.« (Prg 9,9). Se še spomnite, zakaj ste se zaljubili v vašo ženo? Izkoristite današnji dan in se namenoma odpovejte tistemu, kar bi običajno počeli, da boste lahko z ženo preživeli nekaj kakovostnega časa. Počnite tisto, kar bi rada počela vaša žena in se te dejavnosti lotite skupaj. Bodita skupaj!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja