Vračati ljubezen, bit’ nežen, hvaležen … Festival družin se je zaključil z nastopom Nine Pušlar

Thumbnail

Z nastopom Nine Pušlar se je včeraj Visokem v Poljanski dolini v čudovitem vzdušju in prekrasnem vremenu končal 12. Festival družin. Nina pa očetov, mamic in otrok ni razveselila samo s svojo glasbo. Pred njenim nastopom smo jih zastavili vprašanja, ki so  nam  jih zaupali udeleženci festivala. 

Nina nam je povedala, da je bila v otroštvu kar precej fantovska (kar si ob njenem čudovitem izgledu kar težko predstavljamo), saj se je v vasi, kjer je odraščala, družila predvsem s fanti, s katerimi so pogosto kakšno ušpičili, k (pre)drznostim pa jo je spodbujal tudi njen brat.

Povedala je, kako je bila užaljena, ker ji vaški fantje niso dovolili igrati nogometa samo zato, ker je punca. Obudila je spomin, kako je zato nekoč prijokala domov in to zaupala očetu. Oči so se ji kar zaiskrile, ko je poudarila, da se je tedaj oče zavzel za njo in stvari uredil »enkrat za vselej«.

Kar malo žal nam je bilo, da je nismo prepričali, da bi s svojimi visokimi petami na Festivalu družin pokazala nekaj svojih nogometnih spretnosti :).

Nina je zvezda. Je zvezda, ko stopi na oder, ko zapoje … a v svojem srcu je čudovita in preprosta,  in kljub otroški igri s fanti zelo ženstvena, močna, a hkrati nežna.

Kaj jo je oblikovalo, da je postala to, kar je? Nina je odraščala v družini, ki je imela vzpone in padce, boljše in slabše čase. To je bilo lepo slišati, kajti najbrž smo take vse družine …

Ninino družino je zelo zaznamovala tudi mamina bolezen. Dolga leta se je namreč bojevala z multiplo sklerozo, kar je od vseh članov družine zahtevalo kar nekaj sodelovanja in pomoči. Mama je bitko z boleznijo izgubila pred skoraj desetimi leti, a Nina še vedno čuti, da jo spremlja.

Pogovor z Nino nas je najbrž nepričakovano opomnil, kaj je tisto, kar res šteje. Kako naj imamo radi svoje starše in kako neizmerno dragocen je čas, ki nam je dan, da ga preživimo skupaj.

Kar nekaj udeležencev je zanimalo, kdaj bo tudi ona imela družino. Prepričana sem, da smo vsi, ne le iz njenega odgovora, temveč tudi iz telesne govorice razbrali, da Nino srce že hrepeni po družini.

In, ko je pozneje pestovala puhastega zajčka, bi si jo prav lahko predstavljali z dojenčkom v naročju. Zagotovo bo čudovita mama, kot je sama rekla: če ji bo le dano.

Nina kljub preizkušnjam in izzivom ohranja nasmeh na obrazu. Tudi na naše je prinesla tako nasmehe kot solze. Po pogovoru nam je Nina skupaj s simpatičnim Žigom, ki jo je spremljal na kitari, zapela nekaj pesmi. Ob zavzeti pomoči udeležencev seveda :).


Pa smo prišli tudi ko konca našega poročanja s Festivala družin! Le še nekaj fotografij nedeljskega dogajanja po maši in pred koncertom Nine Pušlar smo vam dolžni, da boste tisti, ki vas ni bilo, začutili, kako zares pestro je bilo nedeljsko dogajanje!

Oznanili smo tudi že datum naslednjega Festivala družin: vidimo se od 14. do 16. junija 2019, že tretjič na Visokem, ki ste ga družine zelo lepo sprejele.

Foto: Štefan Kržišnik, Tomaž Sokol

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja