Upokojenke spletle svojo vas

Foto: Zajem zaslona YouTube

To se je zgodilo Irkam. Ena od njih, Maya, je nekoč imela idejo, da bi spletla model svoje hiše. Uživala je v pletenju, zato se je lotila tega nenavadnega podviga.

Vendar to ni bilo vse. To je bil šele začetek. Maya je članica pletilskega krožka in je svoj izdelek ponosno pokazala svojim prijateljicam. Očitno jih je tako navdušila, da so sklenile splesti cel zaselek, kjer živijo.

Srečevale so se ob sredah in pletle. Spletle so natančen načrt mesta, vključno s pošto, lokali in trgovinami, pa tudi s staro tovarno srajc in tovarno lanu, okoli katere se je razvila vas.

Naredile so tudi igrišče in vrtove, vključno s cvetačo, posajeno na njih. Mayin mož je navdušenim in zagnanim pletilkam pomagal pri zbiranju sredstev za nakup volne in pletilk.

Celoten model vasi je tako narejen iz pletenin. Trideset članic kluba pa je vas izdelovalo sedem mesecev.

Ustvarjanje skupnosti

Poleg razvijanja rokodelskih veščin pa ima ta projekt velik pomen tudi pri pomoči starejšim ljudem pri socializaciji. Članice kluba so povedale, zakaj je zanje pletilski krožen tako zelo pomemben:

“Enostavno rada grem ven in spoznavam ljudi. Ko si upokojen, pogrešaš svoje delo in to je boljše kot delo.”

“Spoznala sem toliko prijateljev in se naučila delati stvari, za katere sem mislila, da jih nikoli ne bom zmogla. To je zame zelo pomembna stvar.”

“Veselim se srečanja vsak teden, saj izvem najnovejše trače.”

V vasi, ki šteje dobrih tisoč prebivalcev, si je to izjemno umetniško delo pletenja ogledalo že več kot 1500 ljudi.

Vir: BBC

Boste letos namenili del svoje dohodnine ali jo boste pustili v proračunu? Če jo boste darovali, se zelo toplo priporočamo, da podprete naše delo. Oddate jo na TEM obrazcu brez kakršnekoli prijave ali certifikata. Vzame vam zgolj nekaj sekund. HVALA.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja