Svetovni dan staršev

druzina

1. junij je bil s strani generalne skupščine Združenih narodov imenovan za svetovni dan staršev.

Poklon staršev

Glavni namen ustanovitve tega dneva je izraz globokega spoštovanja in poklona staršem po vsem svetu. Ta dan želi močneje poudariti njihovo neprecenljivo delo in pokazati na velik pomen njihovega vsakodnevnega podarjanja in predanosti v skrbi za svoje otroke.

Današnji čas ni naklonjen družini. To vemo in občutimo vsi. Prav zato je odločitev in sklep generalne skupščine Združenih narodov toliko bolj dragocen in pomenljiv. In kakor so zapisali v sklepu, »s tem dnevom priznavajo, da ima družina primarno vlogo in temeljno nalogo pri razvoju in zaščiti otroka.«

Nezamenljiva vrednost mame in očeta

Ponovno so poudarili, kako je za vsestransko zdrav in celovit razvoj otrokove osebnosti potrebno družinsko okolje, kjer vladata veselje, ljubezen in razumevanje. Na poseben način so s tem dnevom želeli ovrednotiti tudi pomen rejniških družin.

Vse države članice so spodbudili, da bi ta dan širili in praznovali skupaj s civilno družbo, še posebno mladimi in otroci, ter tako opozarjali na nezamenljivo vrednost matere in očeta.

1. junij, ki od l. 2012 po vsem svetu velja za svetovni dan staršev, naj bi tudi opozarjal na potrebo po večji zaščiti družine – primarne celice življenja.

Vir: worldfamilyorganization.org

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja