Podnevi kraj bogoslužja, ponoči zatočišče za brezdomce

Cerkev svetega Bonifacija v San Franciscu ni navadna cerkev. Dnevni ritem v cerkvi je podoben kot kjerkoli drugje po svetu. Ljudje prihajajo k maši in preživljajo čas v molitvi. A vendar je cerkev popolnoma drugačna od mnogih drugih – je pravo malo pribežališče, kjer ljudje brez strehe nad glavo, najdejo varno zavetje.

Ulice San Francisca nikakor niso varne. Zato so se pred petnajstimi leti v cerkvi sv. Bonifacija odločili, da brezdomci noč lahko preživijo pri njih. Ponudijo jim tople odeje in tako lahko mirno in varno spijo v cerkvenih klopeh. Varno zavetje jim ponudijo tudi čez dan.

»Ko naši gostje prihajajo, zvrsti se jih več sto, jih nič ne sprašujemo, ni jim potrebno izpolnjevati obrazcev, nikogar ne zavrnemo. Vsi so dobrodošli in vse obravnavamo dostojanstveno, s spoštovanjem.«

Tudi brezdomci so del nas, so del skupnosti.

Cerkev je odprta in preko dneva jo obiskujejo verniki. Le ti vedo, da sta dve tretjini cerkve prihranjeni za brezdomce, zanje pa je na razpolago tretjina.

»S tem dejanjem celi soseski sporočamo – tudi oni so del nas, so del skupnosti, ne smejo biti izločeni in postavljeni ven iz cerkve. Tudi oni so Cerkev. Tudi vsem vernikom s tem sporočamo – sprejemanje ubogih in utrujenih je del naše identitete, kristjani smo poklicani sprejemati vse, tudi ranjene in umazane.«

Zgled te Cerkve nas vabi, da se tudi mi vprašamo, koliko smo pripravljeni pomagati bližnjemu, ki je v stiski. Smo pripravljeni kaj narediti ali raje pogledamo stran?

Vabi nas, da vsakomur izkažemo dostojanstvo, ki mu pripada kot človeku. Pa čeprav je brez strehe nad glavo.

Vir: themindunleashed.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja