Park doživetij v Križevcih pri Ljutomeru: rekreacija in sprostitev za vso družino

Foto: Mojca Belcl Magdič

Park doživetij Križevci se nahaja v Pomurju, točneje v Križevcih pri Ljutomeru, 10 min od izhoda z avtoceste – Vučja vas. Od Ljubljane je oddaljen približno 1 h 40 min, od Murske Sobote pa 15 min. Primeren je tako za otroke kot odrasle, bodisi za nekajurno popoldansko rekreacijo na svežem zraku bodisi za celodnevni izlet, saj se v bližini nahajajo še druge zanimivosti in priložnosti za kulinarično razvajanje. Izlet je primeren za spomladanske, poletne in jesenke mesece (ko ne dežuje).

Kaj vse ponuja Park doživetij Križevci?

Pred parkom je veliko brezplačno parkirišče, s katerega je takoj vidna športno-rekreacijska infrastruktura, zraven pa še igrišče, hipodrom, učni nasad, jasa za piknike in okrepčevalnica s sončno teraso.

  • Gibanje

V prijetni senci dreves so nastanjeni dinamični poligoni, na katerih se lahko prav vsi člani družine preizkusijo v motoričnih sposobnostih, ravnotežju, senzoriki, prostorski predstavljivosti in predvsem v vzdržljivosti.

20 različnih elementov od obiskovalca zahteva, da uporabi svojo domišljijo in se izuri v koordinaciji rok, nog in mišic. Zelo priljubljen je tudi »zip-line« in guganje na nihalu. Za bolj pogumne je zanimivo tudi plezanje po t.i. »Indijanskih stebrih«, manjši otroci pa lahko poskakujejo po trampolinu, igrajo na gozdna igrala v Gozdnem avditoriju ali uživajo v velikem peskovniku. Veliko prostora pa je tudi za prevažanje otrok v vozičkih.

Foto: Mojca Belcl Magdič/Pot izzivov

 

Foto: Mojca Belcl Magdič/Čutna pot
Foto: Mojca Belcl Magdič/Pot izzivov
  • Počitek in osvežitev

Starši lahko svoje (že dovolj velike otroke) opazujejo s sončne terase ob kozarcu poljubne pijače. Za lačne imajo tudi rogljičke in tople sendviče. Za tiste starše, ki pa imajo še manjše otroke, pa bi se vseeno radi s čim osvežili, je mogoča postrežba s pijačami in prigrizki iz avtomata. Na 1,3 hektara površine je tudi več možnosti za počitek na lesenih hlodih.

  • Druženje

Zasnova parka ponuja veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa z družino. Na veliki travnati jasi je prostor za piknik, igranje družabnih iger ali pa zgolj dihanje svežega zraka. Tisti, ki se želijo pomeriti v skupinskih športih pa lahko na urejenem igrišču igrajo odbojko, košarko ali nogomet.

  • Konji, gostišče, skatepark in še kaj …

V neposredni bližini parka, tik ob parkirišču, se pasejo kasaški konji. Te lahko seveda samo opazujemo. 100 metrov naprej se nahaja gostišče Zorko, kjer ponujajo različne jedi iz obeh bregov Mure. Na drugi strani gostišča, čez cesto, se nahaja Skatepark, ki poleg rolkarjev pritegne še otroke na kolesih, skirojih, poganjalčkih in rolerjih. Zraven Skateparka je tudi otroško igrišče z velikim toboganom, stolpom in raznimi drugimi igrali.

Tisti, ki bi se želeli še malo osvežiti, se lahko ustavijo v kopališču Banovci, ki je od Parka doživetij Križevci oddaljeno manj kot 5 minut vožnje z avtomobilom. Tisti, ki jim bo dovolj le sprehod “okrog vode”, pa urejajo sprehajalno (in kmalu tudi učno) pot ob Kamešnici, prav tako neposredno ob Parku doživetij.

Foto: Mojca Belcl Magdič/Urejanje poti okrog Kamešnice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja