Obdajmo Slovenijo z molitvijo: “Če hočemo, da se kaj spremeni, potem je potrebno moliti”

Vir: Facebook

“V preteklih mesecih smo lahko jasno začutili: Ne le Evropa, tudi Slovenija potrebuje molitev. Če hočemo, da se kaj spremeni, potem je potrebno moliti! Veliko moliti!” je na svoji Facebook strani nedavno zapisala sestra Štefka Klemen. Ker gre za plemenito pobudo, njeno pobudo, ki se začenja danes, delimo tudi mi.

Molitvena pobuda za domovino, njene voditelje in ljudi

Sestra Štefka tako vse ljudi vabi, da v pripravi na volitve, ki so v letošnjem letu pred nami, sodelujemo v molitveni akciji za našo domovino, državne voditelje in vse prebivalce Slovenije.

Na pomoč kliče Svetega Duha, da bi razlil darove na vso Slovenijo, podaril modrost, razsodnost ter luč in moč za prave odločitve državnim voditeljem. “Za odločitve, ki bodo gradile, ne rušile, ki bodo zedinjale, ne razdvajale, ki bodo v blagor vsega ljudstva.”

Svetega Duha prosi tudi, naj pride nad vse prebivalce Slovenije: “da bomo živeli kot bratje in sestre, ki se med seboj sprejemajo in spoštujejo. Osvobodi nas vsake brezbrižnosti in prelaganja odgovornosti na druge. Osvobodi nas posploševanja in izgovarjanja in vsakega medsebojnega nagajanja. Zbudi v nas čut, da smo za našo zemeljsko domovino in njen napredek vsi odgovorni. Ni res, da se nič ne da. Pomagaj nam, da vsak prevzame in uresniči svoj del odgovornosti. Daj nam srce, ki bo odprto za tvoje navdihe; daj nam duha razločevanja, da bomo razumeli in izbirali, kar nam je v mir, kar prinaša resnično življenje, kar povezuje in gradi.”

Kako dolgo bo trajala molitvena pobuda?

Molitvena pobuda za Slovenijo bo trajala od danes pa do 24. maja letošnjega leta. Tako je vpeta med današnji praznik Božje Matere Marije in slovesni praznik Marije Pomočnice kristjanov oz. Marije Pomagaj, ki je zavetnica Slovencev.

Povabljeni smo, da v pobudi sodelujemo in tudi na takšen način izkažemo ljubezen do domovine.

Molitveni akciji se je mogoče pridružiti z vsakodnevno molitvijo:

  1. Vzklik: Pridi, Sveti Duh, na vse prebivalce Slovenije, zlasti na naše voditelje. Pridi, po mogočni priprošnji brezmadežnega Srca Marije, tvoje preljube neveste. Amen.
  2. Desetko rožnega venca: KI JE SVETEGA DUHA POSLAL.
  3. Vzklik: Marija Pomagaj, Kraljica Slovencev, prosi za nas!

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja