Nogometni prvaki, ki so pokal prinesli Mariji

Vir: Twitter

Pretekli vikend so nogometaši Real Madrida osvojili svoj 14. naslov v ligi prvakov, potem ko so v finalu v Parizu premagali Liverpool z 1 : 0.

Zmago na jubilejnem 30. finalu so fantje tudi obilno proslavili. A proslavljanje se je začelo – v cerkvi. Nogometaši so, kot veleva tradicija, ki sega v 20. stoletje, osvojeni pokal najprej prinesli Devici Mariji.

Po zmagi v cerkev

Po zmagi so se tako odpeljali v madridsko stolnico, katedralo Almudena, in svoj 14. pokal Lige prvakov prinesli Mariji, zavetnici španske prestolnice. Podobno ob osvojitvi pomembnih naslovov stori tudi madridski klub Atletico.

Po dobrodošlici madridskega nadškofa Carlosa Osore je prvakom spregovoril predsednik kluba Florentino Pérez: »To je bila zmaga, ki temelji na vrednotah, ki smo jih skovali v naši 120-letni zgodovini, kot so trud, delo, odrekanje in solidarnost.«

Zgled za dekleta in fante po vsem svetu

»Ta skupina igralcev je referenca in zgled za dekleta in fante po vsem svetu. Ta ekipa in njen trenerski štab sta predvsem velika družina. Vsi imajo ogromne sposobnosti  za delo in žrtvovanje, kar nas je pripeljalo do tega, da smo to, kar smo in kar predstavljamo,« je med drugim dejal Pérez, ki je izpostavil tudi prizadevanja kluba za pravičnejši svet z lastno fundacijo.

Pot bratstva in solidarnosti

Ekipi je nekaj besed namenil tudi kardinal Osoro. »Real Madrid je kultura srečanj, moštva. Hvala iz srca, ker nosite ime Madrida po vseh celinah,« je dejal in opozoril na bratstvo med nogometaši: »Ne gre za občutke, spodbudno je deliti pot z drugimi, podpirati drug drugega pri iskanju uspeha, si prizadevati, tkati mrežo odnosov, ki lahko naše skupno življenje naredijo za pravo izkušnjo bratstva, karavano solidarnosti in sveto romanje.«

Nogometašem je kardinal zaželel, naj še naprej spodbujajo kulturo srečanja in iskanja teh plemenitih vrednot.

Ekipa se je na koncu približala podobi Device Almudene in ji poklonila svoj pokal, kar je poželo veliko odobravanja, a tudi nekaj negodovanja.

Komentarji

  1. Ma dejte nehat s temi zvezdniki, saj vemo da je večina od njih dvoličnih, sedaj so šli v cerkev, drugače v realnosti pa bogataši, prevzetneži, večkrat ločeni, otrok kokr češ z več ženskami, po možnosti tudi zasvojenci s tem in onim.
    A zaradi tega, ker so šli k maši in se tam nastavljajo – kaj hočejo s tem povedat? Oziroma kaj vaš portal hoče s to sliko povedat?

    1. Ja, se strinjam. En obisk cerkve ne bo nič rešil, važno je, kako se obnašajo v vsakdanjem življenju in kakšni ljudje so. Morda pa je to zanje ena od oblik samopromocije, češ, poglejte nas, kako smo dobri, v realnem življenju pa tako kot je napisala Barbara: parkrat ločeni, menjavanje žensk, en kup otrok z več ženskami, zasvojenosti ipd.

    2. Mogoče, da je cerkev tudi za grešnike. Ne samo za svetnike in angele, ki so že pri Bogu.
      Zaradi katerega greha ne moreš v nebesa? A, ker si pljuval po nekom, preprosti ker pač predvidevaš da ni popoln ali ker si zasvojen z nečim? NOBENGA GREHA NE MOREŠ IMET ZA NEBRSA! 🙂 IN SAM SE NE MOREŠ OPRAVIČITI. Jej, hehe, ALELUJA! Jezus hvala ker si me zastonj odrešil! In ta svinjarija ni moja, ker sem Tvoj in ustvarjen po Tvoji podobi. Kesam se, da sem delal to kar nisem, odpustimi. Hvala ker me gledaš v popolnosti v kateri si me ustvaril, o Oče!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja