Neverjetna zgodba o 33-letni Irski nuni, ki je umrla v potresu (video)

Vir: YouTube

Lani mi je nekega večera Youtube predlagal film o neki nuni, ki je imel vse potrebno, da bi ga mirno spregledal in za vedno pozabil. Videti je bil povsem amaterski, angleški prevod španščine je bil slišati nerodno, montaža pa na nivoju osnovne šole. Le nekaj mi ni dalo miru – zakaj ima ta film skoraj dva milijona ogledov?

Začel sem z ogledom in že po nekaj minutah sem razumel. Film sva nato pogledala skupaj z ženo v nekaj večerih, ko so otroci že spali. Pretresel me je, kot še nobeden do tedaj – pa sem videl že kar nekaj dobrih filmov.

Zgodba govori o Klari Crockett, živahnem dekletu iz Severne Irske, ki je bila izjemno nadarjena igralka. Uspešno je že delala v filmski industriji, a iskanje globlje sreče ji ni dalo miru. Njeno življenjsko vodilo, ki je hkrati tudi naslov filma “Vse ali nič”, jo je pripeljalo do odločitve, da pusti perspektivno kariero in postane redovnica.

“Jezus je ukradel moje srce”, pove v filmu. Vse svoje talente, vihravost in predanost je nato usmerila v služenje drugim in Bogu. “Videla sem, kar je storil zame in sem rekla: Gospod, puščaš me čisto brez besed. Če si ti umrl zame, kako naj jaz ne umrem sebi?”

“To bi moral videti vsak”, sem si dejal po ogledu. V Studiu Siposh smo se zato odločili, da film prevedemo in ogled omogočimo tudi širši slovenski javnosti.

Brezplačno si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja