Na »Zazrita si v oči« bomo spet “dobro jedli”!

Thumbnail

»Midva bi zase rabila en tak vikend!« sem zadnjič rekla možu, ko sem na iskreni.net zagledala povabilo na vikend za zakonce Zazrita si v oči. V odgovor se mi je mož samo nasmehnil. Na vikend sva namreč že zelo dolgo »prijavljena«. Ampak …

Tam ne bova kot udeleženca, čeprav bi nama – po opisu sodeč – vikend zelo dobro del. Tam bova tokrat v drugačni vlogi, kot eden od treh voditeljskih parov. Spet. Že tretjič zapovrstjo. A verjamem, da bo nekoč prišel tudi dan, ko bova samo udeleženca. Ko se bova prijavila med zadnjimi!

Vikenda se veselim. A me je tudi strah. Ker se mi zdi, da bi najprej midva rabila en tak vikend, da se malce umiriva, pogovoriva, poveževa, si zazreva v oči brez vseh stvar, ki naju vsakodnevno raztresajo, motijo, odtujujejo, nama kradejo pozornost … In šele po takem vikendu za naju bi se čutila zares pripravljeno, da nastopiva tudi v voditeljski vlogi na vikendu za druge.

Prihajam z na pol prazno košaro …

A ko obudim spomine, se zavem, da lani ni bilo nič drugače – v začetku kup strahov, kaj sploh lahko drugim dava, ko pa bi morala najprej sama nekje napolniti baterije, na koncu pa smo vendarle vsi odhajali z vikenda zelo napolnjeni, z nama vred! Ko res začutiš resničnost tega, da lahko Bog z dvema ribama in petimi hlebci nahrani tisoče …

Tudi letos bom sramežljivo prišla predenj s svojo na pol prazno košaro, iz katere kukata dve mršavi ribici. A verjamem, da nas bo Bog vse nahranil. Ni me več strah, ker vem, da uspeh vikenda ni toliko odvisen od tega, s kako polnimi košarami nanj prihajamo. Dovolj je, da se damo iskreno, z vsem srcem na razpolago. Da zakonci iskreno spregovorimo. Da iskreno spregovori tudi duhovni voditelj in da nas vse nas kliče blagoslov. Ki smo ga lani obilno prejeli.

Ne delimo nasvetov, ampak sebe, svoje zakone, izkušnje, svojo ranljivost in upanje

Lanskoletna izkušnja mi govori, da ni potrebno, da drugim parom delimo nasvete za dober zakon, da ni potrebno, da imamo sposobnosti in izkušnje zakonskih terapevtov, da ni potrebno, da je za nami bogatih 40 let zakona, da ni potrebno, da so vse podrobnosti do konca domišljene in da program teče 100 % brezhibno. Seveda se bomo za to trudili. Ampak to ni bistveno.

Bistveno je to, da najprej voditelji uspemo iskreno podeliti sebe in svoje zakone – svoje izkušnje, svoje vzpone in padce, tudi svojo ranljivost, razočaranja, bolečino … In svoje upanje, hrepenenje, vero drug v drugega. In zaupanje v Boga. To imamo. Pa čeprav so naše košare lahko na pol prazne.

Ko smo se uspeli odpreti sami, so se začeli odpirati tudi pari ob nas

In ko smo lani uspeli drugim in Bogu pokazati svoje na pol prazne košare, smo doživeli nekaj res lepega – odpiranje src in pomnožitev darov. Ko smo se uspeli odpreti sami, so se začeli odpirati tudi pari ob nas – najprej drug drugemu (znotraj para), nato pa mnogi tudi drugim parom in nam, voditeljem. In to je še bolj odpiralu naju z možem drug drugemu, da sva šla tudi midva na globoko in si končno spet zazrla v oči.

In tako je bilo na koncu »hrane« dovolj za vse, tudi za naju z možem, čeprav sva mislila, da bova le delila drugim (in ob tem malce stradala). Domov sva prišla dobro nahranjena. Sadove čutiva še danes.

Vem, da tudi naju z možem čaka obilna »ribja pojedina«!

In čeprav bomo tudi letos z vso skrbnostjo pripravljali podlago za kar najlepši vikend na lokaciji, ki se je srčno veselim (letos bomo v Strunjanu v hotelu Laguna) – poiskali bomo zanimiv film, plesno glasbo, pripravili pričevanja, obnovitev poročnih obljub, okrasitev, drobna presenečenja, smiselno zastavili program … – ne preštevam več s strahom »ribic« v svoji košari. Vem, da bi bila lahko bolj polna, vem, da bi z možem najprej rabila vikend »Zazrita si v oči« samo zase. A vem tudi, da lahko vikend »Zazrita si v oči« napolni najini košari, in zaupam, da bomo tudi tokrat z veseljem vsi med seboj delili tisto, kar imamo.

Pravzaprav sedaj vem, da sem lahko udeleženka in voditeljica hkrati. In da tudi naju z možem čaka bogata »ribja pojedina«, ki se je zares iskreno veselim! In se iskreno veselim tudi vsakega, ki se nam bo pri tem pridružil. Hrane je dovolj za vse. Gospod časti!

*************************

Povabljena, da napolnita vajino košaro in vajin odnos tudi vidva!

Pridružita se nam na vikendu »Zazrita si v oči«, ki ga bomo organizirali na Valentinov vikend, od 12. do 14. februarja v Strunjanu … kjer bo veliko priložnosti za vajin iskren pogovor, dolg sprehod … lahko se bosta naplesala, zaplavala … predvsem pa si bosta lahko ponovno v miru zazrla v oči.

Prijava do 1. februarja vama prinaša dodatno presenečenje …

 

Foto: arhiv iskreni.net, www.terme-krka.com

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja