Na Rogli dan pred festivalom družin

Thumbnail

Na Rogli je danes zvečer že vse pripravljeno za jutrišnji festival družin, ki bo skupaj zbral na stotine družin iz vse Slovenije. Vas zanima, kaj se je danes dogajalo?

Na festival je že prijavljenih več tisoč obiskovalcev, če ste prijave zamudili in bi se z družino vseeno želeli pridružiti pestremu dogajanju, pa se lahko jutri še vedno prijavite na licu mesta, na info točki, kjer vas bodo čakale programske knjižice, festivalski paketi in vse druge potrebne informacije.

Mirno, zagnano in prijetno hladno

Vodja festivala, Polonca Sokol, nocoj deluje presenetljivo mirno, zadovoljno, kar dan pred tako velikim dogodkom vendarle ni samoumevno. »Kako ne bi bila mirna,« pojasnjuje, »ko pa zaenkrat vse lepo teče, vreme je sončno, prostovoljci so zagnani, operativni, iznajdljivi … Vedno znova me navdušuje, kakšna ekipa je to! Predvsem to, koliko lahko vsem zaupam, da bodo stvari opravljene, in to dobro!«

 

Skoraj vsak, ki se je iz vroče doline pripeljal na Roglo, je ob izstopu iz avta vzkliknil: »Kako prijetno hladno je tukaj!« Zagoreli obrazi več kot 70 prostovoljcev pa kažejo, da sonce na 1500 metrih kljub prijetnim 24 stopinjam ima svojo moč, tako da se velja jutri zaščititi s klobučki in sončnimi kremami.

Skoraj leteči labirint in dišeče žemljice

In največji (uspešno premagan) izziv dneva? Zanj je poskrbel labirint, ki je nastal iz 150 kolov in več sto metrov vrtne koprene. Najprej se je izkazalo, da je koprena pretanka in jo je bilo potrebno dokupiti. Ko je bila končno razprostrta med koli, pa se je vanjo kot v jadra ulovil veter. Ker v programu ni letečega labirinta, so se marljivi prostovoljci odrekli počitku, malico pojedli kar med delom in ves dan porabili za utrjevanje labirinta (za kar so potrebovali še dodatnih 2400 sponk). Labirint, ki meri 17×20 metrov je tako pripravljen, da se jutri vanj podajo pogumne družine!

Pred zadnjim današnjim sestankom pa je nosnice prostovoljcev prijetno pobožal vonj sveže pečenih žemljic, ki jih je na mestu samem spekla znana primorska kuharica Emilija Pavlič, ki so ji pri tem pomagali tudi najmlajši člani pripravljalne ekipe.  

 

Postavljen je tudi skavtski tabor, prizorišče za (ne)pozabljene igre, glavni oder, prireditveni šotor … Vse zaenkrat sameva in čaka na jutrišnje obiskovalce, ki jih bodo poleg festivalske ekipe ob prihodu na Roglo veselo pozdravljale tudi krave s svojimi zvonci.

Več o današnjem dogajanju pa lahko razberete iz fotografij, ki jih je po vseh prizoriščih lovil Tomaž Sokol. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja